ЦСКА приема Левски в мач от 28-мия кръг на НБЛ,

...
ЦСКА приема Левски в мач от 28-мия кръг на НБЛ,
Коментари Харесай

Росен Барчовски пред Sportal.bg: Не можем да си позволим загуба от Левски

ЦСКА приема Левски в мач от 28-мия кръг на НБЛ, а преди този момент старши-треньорът на " армейците " Росен Барчовски приказва пред камерата на Sportal.bg за настроението след загубата от " сините " във финала за Купата на България, за положението на тима, задачите и козовете на ЦСКА.

- Г-н Барчовски, към момента има ли горчив усет от загубата на финала за Купата на България? 
- Времето лекува всичко, дори и най-лошото. Второ, откакто направихме една хубава победа и то в Самоков, считам че се поизчисти тази горчилка. Има към момента, не може да мине толкоз бързо, само че мисля, че към този момент се върна и настроението, и самочувствието.

- Разменихте си по една победа с Левски през сезона в НБЛ, само че те ви водят с 2:1 триумфа поради финала за Купата на България. Сега ще си го върнете ли? 
- Не можем да си го върнем или както се споделя да потърсим реванш в сряда. Това може да се случи следващата година на купата, в случай че играем отново на край. Това са разнообразни надпревари. А в Националната баскетболна лига и за двата тима е значим мач като класиране. Ние не можем да си позволим загуба, би трябвало да си запазим третото място и вероятно да сме подготвени при някаква неверна стъпка на Балкан, да се преборим дори за второ. Същото важи и за Левски. И те се борят за всяко място по-напред, което дава преимущество в плейофите. Важен мач, само че не на живот и гибел. Няма да реши нещо кой знае какво, само че ще има огромен залог. Предполагам, че ще има инерция и от финала за купата. За първите два мача, след които е 1:1, отново не могат да се оправят някакви кой знае какви заключения, тъй като бяхме в корено разнообразни сформира и двата тима, изключително ние.

- Ще Ви върна отново на този мач за купата. Колко време беше нужно на играчите да се възстановят от тази загуба чисто психически? 
- Българският народ е доста умен. Не знам дали на друго място има такава сентенция - “Всяко знамение за три дни ”. То важи и в двете направления - или три дни се радваш или три дни страдаш. Различно е при всеки, мен малко по-дълго ме държи. Мисля, че това време, което мина от този момент е задоволително.

- С какво можете да изненадате Левски. На финала за купата те бяха съсредоточили отбраната си върху Таменанг Чо и Брандън Йънг, не им разрешиха да разпрострат капацитета си, в този момент измислихте ли оръжието против тях? 
- При всички положения отново ще го създадат, само че ние имаме много необятен състав и не са единствено те двамата. Внимателно направихме разбор, гледахме мача, видяхме си слабостите. Истината е, че има чисто баскетболни недостатъци, където ни надиграват. Голям фактор е и логиката на психиката. В този мач те бяха намерили точния път сред голямо предпочитание и успокоение, до момента в който нас ни натисна напрежението. Така че с изключение на върху нещата на терена, работим и върху логиката на психиката, с цел да влезем в този мач спокойни, уравновесени и невъзмутими.

- Всички играчи ли са в положително положение? 
- В момента всички са здрави. Започват да си възстановяват формата и тези, които най-скоро бяха контузени - Андрей Иванов и Венци Петков, нека да се запазим по този начин. Никой не е застрахован, само че сега сме здрави всички.

- В началото на сезона нямаше сложени цели пред ЦСКА, само че към този момент с огледа на състава и достиженията, най-вероятно към този момент има цели. Какви са те пред ЦСКА? 
- Така, напълно непосредствено никой от управлението и спонсорите, персонално на мен или на тима е поставял някакви задания, само че то е ясно. С този тим, който имаме, с изискванията, които са ни основани за работа, напълно обикновено е да гоним да играем край, да си мечтаем за първо място. Но всичко това не е непременно. Не сме за една година, значимо е да надграждаме. За мен е най-важно играта да е добра, а когато това се случи идват успехите и купите.

- Излизате против Левски в сряда, работен ден, само че в относително търпим час за почитателите, само че смятате ли, че еуфорията от купата ще се придвижи в залата на ЦСКА и тя ще бъде цялостна? 
- Разбира се, доста ми се желае да напълним залата. Дори чакаме и взимаме организационни ограничения. Разбира се, не е същото - едното е край за купата, другото е турнирен мач. Разбира се, обикновено е, когато има събитие в такава зала (б.р. “Арена София ”) хората да проявят интерес. Но има към този момент, усещам го, даже от предходния мач, който играхме с тях - ползата е доста по-голям. Отборът ни при започване на година беше за тази зала, в този момент обаче е тим за по-голяма зала.

- Ще има ли такава? 
- Има, видяхте я. Не знам, в случай че се наложи ще играем плейофите там. 

- Не е ли прекомерно огромна зала “Арена София ” за тези мачове? 
- За прекомерно огромни упоритости - не е, каквито имаме ние. 

- Преди два дни треньорът на Левски Димитър Ангелов беше дисквалифициран по време на мача с Черноморец и вероятността той да не води тима против ЦСКА е доста огромна. Как това ще се отрази на Левски и по какъв начин ще се отрази на ЦСКА? 
- Първо - не знам какво ще е решението на Дисциплинарната комисия. Второ - не го поисквам, той ми е сътрудник и другар. Най-малкото бих желал да се възползваме от санкции на непознатия тим, изключително на треньора. Надявам се да се размине с някакво неодобрение, някаква санкция. Но и да се случи, не може да има никакво разпределяне, тъй като на пейката са Тити Папазов и Божидар Гьорев, тъй че това не може да бъде някаква причина ние да се отпускаме. 
21  НБЛ: Левски - Черноморец
- Кой е най-големият коз на ЦСКА против Левски? 
- Смятам, че класата на нашия тим и дължината на състава са малко повече в наша изгода, семейството е третият фактор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР