ЦСКА поведе и загуби от гръцкия шампион Олимпиакос) с 1:2

...
ЦСКА поведе и загуби от гръцкия шампион Олимпиакос) с 1:2
Коментари Харесай

ЦСКА бе близо до равенство срещу шампиона на Гърция

ЦСКА поведе и загуби от гръцкия първенец Олимпиакос) с 1:2 по време на подготовката си в Австрия Това бе втора инспекция за " алените " на австрийска земя. В първата другарска среща те победиха с 1:0 Вакер (Инсбрук). Двубоят стартира с половин час забавяне поради наводнен терен. Носителят на Купата на България се опълчи ловко на 46-кратния гръцкия отличник и поведе с гол на Ахмед Ахмедов (58). В игра за „ червените” се появи и най-новото попълнение на тима Яник Вилдсхут, който в границите на четвърт час впечатли с изявите си на терена, само че с попадения на Ахмед Хасан (63) и Апостулополус (78) отборът от Пирея стигна до триумфа.

Още в 4-ата минута Матийо Валбуена центрира от фаул в наказателното поле, само че Юрген Матей съумя да избие с глава. Последва удар на Кунде, който обаче бе доста неакуратен и не затрудни Димитър Евтимов. Четири минути по-късно Иван Турицов бе изведен добре по дясното крило и центрира остро в наказателното поле, само че стражът на гърците избави.

Малко по-късно след безредие в наказателното поле на ЦСКА Ахмед Хасан стреля от границата на пеналта, само че Димитър Евтимов избави. Топката още веднъж попадна в нападателя, който опита втори удар, само че този път защитник мазета топката. Гърците продължиха да натискат и сътвориха следващи две рискове пред Евтимов. Първо Олег Реабчук опита остро подаване в наказателното поле, където негов съотборник се размина на сантиметри с топката, а по-късно Матийо Валбуена центрира от корнера и негов съотборник стреля отблизо разстояние с глава, само че Димитър Евтимов още веднъж бе на мястото си.

В 19-ата минута удар на Хамза Чатакович бе избавен от вратаря на гърците Кристинсон. Секунди по-късно ЦСКА бе покрай гол, откакто при опита си да почисти Калогерополус прати топката в дясната греда.

Мачът бе пресечен за няколко минути, откакто Радослав Живков получи противен удар в главата и се наложи на терена да влиза лекарския екип. В 36-ата минута Йоан Баи овладя топката на границата на наказателното поле и навлезе в пеналта, само че ударът му бе блокиран, а по-късно и Чатакович не откри задачата. Пет минути по-късно Валбуена бе изведен добре по десния фланг и шутира по диагонала, само че топката профуча около левия непряк дирек на Евтимов. Секунди по-късно Любослав Пенев направи насилствена промяна, като на мястото на Радослав Живков се появи Ахмед Ахмедов.

Олимпиакос насочи първия по-сериозен удар в 54-ата минута, когато Тикиньо навлезе към наказателното поле и шутира мощно по диагонала, само че около лявата греда на Евтимов. Секунди по-късно Тикиньо бе изведен добре против Евтимов, а вратарят на " алените " излезе и двамата се сблъскаха тежко и им бе оказана здравна помощ.

ЦСКА поведе в 58-ата минута, откакто Йоан Баи откри добре Георги Йомов по дясното крило и той центрира в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата за 1:0. Пет минути по-късно гърците изравниха след акробатичен удар на Ахмед Хасан, който засече центриране отдясно и вкара за 1:1.

Георги Йомов опита да откри Йоан Баи в наказателното поле в 74-ата минута, само че отбраната на Олимпиакос бе издигната чудесно и мазета в корнер. Пет минути по-късно гръцкият отличник вкара втори гол. След безредие в наказателното поле топката доближи до Ахмед Хасан, който стреля мощно, само че Алекс Божев избави, а Апостулополус се разписа на празна врата за 1:2.

В 83-ата минута след центриране от корнер на Греъм Кери Пламен Гълъбов стреля с глава, само че вратарят на Олимпиакос се оправи. Скоро по-късно Георги Йомов овладя на гърди в наказателното поле и опита да откри собствен съотборник на празна врата, само че бранителите на гръцкия отбор избиха топката в корнер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР