ЦСКА постигна четвърта поредна победа, след като се наложи с

...
ЦСКА постигна четвърта поредна победа, след като се наложи с
Коментари Харесай

Маестро, Естрада - музика!

ЦСКА реализира четвърта поредна победа, откакто се наложи с 2:0 (само, можеше да е и повече) против столичния Локомотив на стадион " Българска войска ". Така " алените " събраха 12 точки от привидно не изключително лесни мачове - гостувания на Берое и Ботев (Пловдив), семейства на ФК ЦСКА 1948 и Локо (София), с който през предишния сезон два пъти приключи наедно. В тези дуели ЦСКА позволи единствено един гол във вратата си, вкаран от " канарчетата ".

Феновете си потеглиха удовлетворени от стадиона нощес. Защото " армейците " още веднъж им демонстрираха преобладаващ и нападателен футбол. ЦСКА натискаше противника съвсем от самото начало и направи по този начин, че след срещата треньорът на гостите Дончич да е доста удовлетворен, че тимът му бил основал две положения за гол на " Армията ".
 Снимка 635798
Източник:

Голямата заслуга е на индивида, който мина през доста сложни дни първоначално, преглътна доста обиди без причина и с работа направи по този начин, че ЦСКА да се върне на победния път и да се утвърди там - да, става дума за треньора Нестор Ел Маестро. Точно в деня на столичното дерби с Локомотив от клуба разгласиха забавен клип към мача с Ботев. В него видяхме един страховит мотиватор Ел Маестро, който напряко нажежи съблекалнята с речта си, с думите си преди мача в Пловдив и на полувремето. Човек, който очевидно разузнава противниците съвършено. Видяхме табло, на него схемата на Ботев, всеки от футболистите пък беше със фотография. Чухме експерт, който по време на речта си смени няколко езика. Треньор, който си схваща от работата. На Нестор футболът му е явен. За следващ път ще отбележа, че просто му трябваше малко време. Време, Маестрото да понастрои оркестъра си и той да стартира да свири футболна мелодия, която гали... очите на публиката. Сега идват най-големите проби за младия ментор - посещение на водача Локомотив (Пловдив) и Вечно дерби с Левски. Спечелили и тези мачове, доста " експерти " ще би трябвало да му се извинят. Всъщност, те към този момент обръщат плочата и стартират с похвалите. Същите, които в първите му дни след завръщането му в ЦСКА го разкъсваха всеки ден, парче по парче...

" Армейците " наподобяват все по-добре и по-добре физически. Във въпросния клип се чу и Джонатан Линдсет. Норвежецът призна, че по една или друга причина лятната подготовка не е била на равнище, само че в този момент нещата се оправят и последователно ЦСКА навлиза във върхова форма - физически, механически и тактически. Благодарение точно на Ел Маестро.
 Снимка 635796
Източник:

Няколко думи и за героя от снощния мач - Майкъл Естрада. Друг обект на нападки от страна на някои почитатели, " големи експерти " и " тежки анализатори ". За него не спряхме да четем по какъв начин е с наднормено тегло, по какъв начин е с хронична травма, по какъв начин ще го оперират... Самият той отхвърли това в изявление, а през вчерашния ден оперираше на терена. Вкара две значими попадения, " отпуши си ", на футболен език. Особено при втория гол сподели в каква добра форма е. С него, с Дюкенс Назон, с Морено, който ще се завърне в строя, ЦСКА разполага с отлични нападатели, които могат и знаят по какъв начин да вземат решение мачове.

Бързо и погрешно оповестените за " ментета " занапред ще впечатляват на терена с алената фланелка. Съставът на ЦСКА изобилства от качество и бъдете сигурни в това - " армейците " още веднъж ще са главен любимец за купата. Не съперник - любимец! Което би трябвало да бъде затвърдено с победи в идващите им два мача. Покажат ли волята, желанието, старанието, концентрацията от предните четири, въпросните 6 точки не са фантазия, а нещо изцяло действително.

Всичко е в краката на " оркестъра ", в ръцете и главата на Нестор. Маестро, Естрада и компания - музика!
 Ел Маестро: Никога не съм спокоен, тук е много турбулентно място
Ел Маестро: Никога не съм спокоен, тук е много турбулентно място

Ето какво сподели
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР