ЦСКА победи Левски с 1:0 в отложен мач от 13-ия

...
ЦСКА победи Левски с 1:0 в отложен мач от 13-ия
Коментари Харесай

ЦСКА пожали Левски - спечели само с 1:0

ЦСКА победи Левски с 1:0 в отсрочен мач от 13-ия кръг на efbet Лига и подгони водача в класирането Лудогорец. Единственото попадение в срещата осъществя Али Соу в 20-ата минута. " Червените " бяха по-добрия отбор на терена, като пропуснаха редица положения, сред които и дузпа на Тиаго Родригес, която бе отразена от Николай Михайлов. " Червените " приключиха срещата с 10 души, откакто малко преди края на срещата Амос Юга бе изпъден за втори жълт картон.

Благодарение на успеха ЦСКА събра 33 точки и заема третото място в класирането. " Червените " са на 3 от водача Лудогорец, който обаче е с мач по-малко. Левски от своя страна остава на девета позиция с едвам 15 точки в актива си.

В 5-ата минута на срещата след центриране в наказателното поле топката доближи до Мартин Райнов, който се сблъска с Густаво Бусато и в последна сметка съдията Никола Попов даде фаул за алените ".

В идващите минути играчите на ЦСКА започнаха да владеят повече топката, само че по този начин и не съумяха да основат нещо по-опасно пред вратата на Николай Михайлов.

В 16-ата минута Мартин Петков нахлу в наказателното поле на ЦСКА след двойно подаване със Станислав Иванов и опита да откри Найджъл Робърта към точката за осъществяване на дузпа, само че Валентин Антов се намеси и почисти.

В 18-ата минута ЦСКА бе доста покрай гол. Али Соу бе изведен чудесно от Амос Юга, само че си поведе доста дълго топката и Николай Михайлов излезе и мазета.

Само 120 секунди по-късно " алените " поведоха в резултата. Георги Йомов подаде на Али Соу в центъра на терена, като гамбиецът надбяга няколко играчи на Левски и останал очи в очи със мощен удар в центъра на вратата матира Николай Михайлов.

Последваха доста мощни минути за ЦСКА, само че с пропуски се отличиха Амос Юга и Георги Йомов, които не съумяха да намерят очертанията на вратата на " сините ".

В 31-ата минута Георги Йомов направи очевиден пропуск за ЦСКА. Крилото излезе очи в очи с Николай Михайлов, само че стражът на Левски съумя да избие с крайник. При отскочилата топка Тиаго Родригес овладя и влезе в наказателното поле, където Мартин Петков извърши нарушаване против него и Никола Попов даде дузпа. За топката застана пострадалия, който стреля в левия ъгъл на вратата, само че Михайлов избави.

В минутите до края на първото полувреме ЦСКА продължи да натиска противника си, до момента в който играчите на Левски разчитаха повече на контраатаки, които обаче не доведоха до нищо рисково пред вратата на Бусато.

В 46-ата минута след отскочила топка Паулиньо опита удар отвън границата на наказателното поле, само че не съумя да уцели вратата.

Малко по-късно Левски бе покрай изравнително попадение. След двойно подаване Станислав Иванов влезе в наказателното поле и центрира остро, само че топката се удари в тялото на Амос Юга, като се получи рисков рикошет, който обаче бе отразен от Густаво Бусато.

В идната офанзива Али Соу опита удар по посока на Николай Михайлов, само че Тома Даске подложи крайник и топката излезе в корнер.

В 58-ата минута ЦСКА сътвори поредна доста рискова обстановка пред вратата на Левски. След избита от отбраната на Левски топка Амос Юга стреля от границата на наказателното поле, само че топката прелетя над напречната греда.

Малко по-късно Найджъл Робърта опита изстрел от разстояние, само че не съумя да откри очертанията на вратата на Бусато.

В 70-ата минута ЦСКА още веднъж бе покрай попадение. Тиаго опита да изведе Георги Йомов самичък против Николай Михайлов, само че вратарят на Левски излезе доста добре и мазета.

В 74-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко. Амос Юга извърши нарушаване против неприятелски футболист, като получи втори жълт и червен картон.

След като " алените " останаха с 10 души на терена Бруно Акрапович прибра своя отбор с концепцията да задържи преднината. Футболистите на Левски пробваха да се възползват от териториалното си предимство, само че по този начин и не съумяха да основат нещо рисково пред Гуаставо Бусато.

В 92-ата минута Левски можеше да изравни. След центриране в наказателното поле Насиру Мохамед стреля с глава отблизо разстояние, само че Густаво Бусато съумя да избие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР