ЦСКА отстъпи изненадващо на Пирин Благоевград с 1:2 у дома

...
ЦСКА отстъпи изненадващо на Пирин Благоевград с 1:2 у дома
Коментари Харесай

С гол шедьовър на Иван Тасев Пирин шокира ЦСКА на Васил Левски

ЦСКА отстъпи изненадващо на Пирин Благоевград с 1:2 вкъщи в среща от предпоследния 29-и кръг на постоянния сезон в Първа лига. На Националния стадион " Васил Левски " " алените " изиграха несъвършен мач и бяха шокирани от борещия се за оцеляването си отбор на " орлетата ", а напрежението върху наставника Нестор Ел Маестро продължава да се усилва. Това бе първа победа за Пирин над ЦСКА като посетител в историята, както и първа за клуба от 30 години насам.


След положителни начални минути, в които гостите демонстрираха на по-именития си противник, че няма да са просто боксова круша, благоевградчани откриха резултата посредством Виталийс Ягодинскис в 14-та минута. Десетина по-късно " армейците " стигнаха до изравнителен гол, който бе маркиран от Фернандо Каранга. Бразилският нападател вкара четвъртото си попадение след завръщането в отбора на ЦСКА след центриране от ъглов удар на Тибо Вион. Пирин продължи да играе доста самоуверено и проведено в защита, като статуквото остана непроменено до края на първото полувреме.

След почивката възпитаниците на Олександър Бабич останаха компактни, нападателни и пресиращи противника, който рядко създаваха огромни рискове пред вратата на Максим Ковальов. Стигна се до 80-та минута, когато гласеният за ново попълнение на домакините Иван Тасев получи топката от Венцислав Бенгюзов, оправи се с Браян Кордоба и с извънредно обмислен изстрел под гредата не остави никакви шансове на Густаво Бусато. До края ЦСКА имаше една хубава обстановка да се добере най-малко до тъждество, само че Ковальов показва веща интервенция с една ръка, с цел да отрази мощен шут на влезлия от пейката Джонатан Линдсет.

Част от почитателите на " армейците " още веднъж засипаха Ел Маестро със викания " Оставка ", откакто старши треньорът на отбора най-малко краткотрайно бе потушил натиска върху себе си след успеха над Левски във Вечното дерби предишния уикенд. ЦСКА на процедура развя бялото знаме в борбата за купата, като е на девет точки от водача и първенец Лудогорец, който занапред ще играе с Арда в Разград. Пирин от своя страна реализира доста скъп триумф в борбата за избавление, като към този момент е на безвредната 13-а позиция в таблицата с 29 пункта, на една пред Локомотив София, който в понеделник гостува на ЦСКА 1948.

За ЦСКА следва домакинство на Ботев Пд в първи полуфинален конфликт от шампионата за Купата на България, преди тимът да гостува на Арда в последна среща от постоянния сезон. Пирин е хазаин на Черно море на 20 април. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР