ЦСКА оцеля в битката за титлата, но тя ще бъде

...
ЦСКА оцеля в битката за титлата, но тя ще бъде
Коментари Харесай

ЦСКА оцеля в битката за титлата

ЦСКА оцеля в борбата за купата, само че тя ще бъде извънредно сложна. Равенството 1:1 против „ Лудогорец “ на „ Българска войска “ значи минимум, че конспирация ще има и през пролетта. Успех на първенците щеше да значи цялостен провал за софийските грандове ЦСКА и „ Левски “ в опита да смъкват разградчани от върха.

Стадион „ Българска войска “ предстоящо се трансформира във вулкан от ненавист против „ Лудогорец “. Най-много освирквания имаше против притежателя на гостите Кирил Домусчиев и бранителя Антон Недялков, който до преди година носи екипа на ЦСКА.

На терена огромен мач не стана. Двата тима бяха доста повече нервни, в сравнение с изобретателни. Преди почивката „ Лудогорец “ вкара може би шампионски гол. Заучено състояние от ъглов удар мина през „ косъма “ на Недялков и Клаудио Кешеру заби за 1:0. Играта на ЦСКА не вървеше гладко. Отново се залагаше главно се залагаше на безкрайни центрирания към Мауридес, само че бразилецът не бе задоволително сполучлив.

Треньорът Нестор Ел Маестро направи опасен ход – пусна титуляр юношата Валентин Антов. Племенникът на някогашния капитан на ЦСКА Анатоли Нанков игра устойчиво. Може би решението е взето взаимно с новия надзирател и консултант на „ алените “ – сръбското величие Любко Петрович.

ЦСКА обаче стигна до своя момент. Кирил Десподов, любимец №1 да бъде определен за футболист №1 на България, вкара приказен гол от волле. В 67-ата минута крилото стреля в страничния дирек, след което топката влетя в мрежата. Малко по-късно Десподов беше спънат на сантиметри пред наказателното поле на „ Лудогорец “ от Джоди Лукоки, само че Николай Йорданов си замълча. С този арбитър „ орлите “ съблюдаваха традицията и към този момент 31 мача нямат загуба. Йорданов даде необичайно единствено две минути продължение. Решението накара Ел Маестро да падне на колене и да се помоли на четвъртия рефер Ивайло Стоянов, не вярвайки, че това е допустимо. В последната секунда ЦСКА изиска и дузпа за Десподов, само че свирка не последва.

ЦСКА пък подреди черна серия през сезона. При Ел Маестро „ алените “ по този начин и не могат да завоюват дерби против директен противник за купата. В Разград тимът загуби с 0:1, а падна и от „ Левски “ на националния стадион, когато беше фиктивен хазаин.

В средата на второто полувреме обидни думи размениха двама някогашни до неотдавна съотборници – Антон Недялков и Кристиян Малинов. Останалите от двата тима бързо ги разтърваха, с цел да не стане проблем. В предпоследната минута Сисиньо от „ Лудогорец “ бе изпъден за два жълти картона. Численото предимство на ЦСКА бе за прекомерно малко, с цел да се стигне до освен това. „ Лудогорец “ съблюдава статистиката да не губи от „ алените “ в София за състезание. Единственото проваляне на отбора от Разград на „ Българска войска “ датира от предишния декември – 1:2 след продължение за купата на България.

Преди дербито почитателите на ЦСКА направиха спокойно шествие. То стартира от площад „ Португалия “ на ул. „ Иван Асен II “ и за малко спря придвижването на „ Орлов мост “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР