ЦСКА отнесе Ботев с 4:0 във Враца и остави много

...
ЦСКА отнесе Ботев с 4:0 във Враца и остави много
Коментари Харесай

Гочето: ЦСКА вече не е зависим от един човек в нападение

ЦСКА отнесе Ботев с 4:0 във Враца и остави доста позитивни усещания с представянето си. Макар че към момента се затрудняват с контрола на дуелите през всички 90 минути, с всеки минал мач алените показват повече заостреност в офанзива и разнородни комбинации. Позитивен е и фактът, че заплахите не идват от един-единствен човек, а са плод на отборни старания. Нека напомним, че на няколко пъти в последните години отборът бе подвластен от Каранга, Соу Кайседо. Сега това не е по този начин и необятен кръг играчи вземат участие с голов принос.

Ботев Враца опита да се надиграва с съперника си, а не да се затвори надълбоко в своята половина и да се пази опълченски. И двата тима започнаха доста нападателно, без да губят каквото и да е време в изследване и напасване към срещата. ЦСКА имаше шанса още с първото си нахлуване рано в срещата да открие резултата, което значително и предопредели крайният излаз на конфликта и развиването на събитията на терена.

Победите във Враца и Пловдив са удостоверение, че армейците вървят в вярната посока и търпят развиване. Треньорът Саша Илич разполага с богат избор от футболисти и през миналата седмица сподели, че знае по какъв начин да го употребява и балансира. Най-големият позитив на сърбина е, че той поддържа в " положително " напрежение всички свои футболисти. Дава доста огромен късмет за изява на болшинството от тях и ги държи под пара. Неслучайно ЦСКА е водач в състезание по голове на състезатели, появили се от аварийна пейка.

Много е значимо също, че наред с техническите качества, които имат като характерности, футболистите на ЦСКА са сложени на плоскостта на проведената физическа работа и ангажираност. Участието им при пресата, при контрапресата, когато изгубят топката, подсказват за целенасочени старания, които към този момент стартират да дават резултат.

В новата система, която сърбинът употребява - 3-5-2, от огромно значение е наситената междинна линия. Във Враца там изпъкна Тибо Вион, който във всеки дуел гори като пожар на терена. Влага доста сила, а от дейностите му струи неотстъпчивост и заразява останалите. Естествено, не е от филиграните техниците и не е кадърен на виртуозни осъществявания, само че е извънредно потребен за тима. Французинът бе употребен на няколко позиции през сезона, което демонстрира, че е повсеместен играч, който въпреки и без да свети е доста потребен за ЦСКА.

Любопитно е, че против Ботев Враца Назон, който не се разписа, остави най-хубави усещания в офанзивния вал на армейците. Въпреки попадението си и положителната статистика в първите си мачове Кареасо към момента не оставя трайни положителни усещания, като постоянно остава в сянка и се губи по терена. Сходни са усещанията и за Лазар Туфегджич, който пристигна с огромни упования, само че към този момент твърдо губи борбата за титулярно място във значимите мачове.

В много разбори от началото на сезона бе маркирано, че ЦСКА не разполага с изявен голаджия през този сезон, на какъвто непроменяемо се радваха алените в последните години. Но в поредност от няколко мача Назон оставя положителни усещания, а виртуозното му връщане с пета при гола на Туфегджич е осъществяване, каквото рядко виждаме по нашите терени.

Не би трябвало обаче да си затваряме очите за пробойните в защита, които на няколко пъти се отвориха, защото отбраната на ЦСКА към момента не се е напаснала изцяло към групировката с трима откъм гърба.

Като приказваме за " позитивното " напрежение би трябвало да отбележим, че в края на мача Илич се върна към скица 4-2-3-1, с което ясно съобщи, че както при футболистите, по този начин и при тактическия му метод няма да разреши да се стигне до рутина.

До края на есенния дял за ЦСКА предстоят съществени тествания, само че с напрежението, под което Илич държи свои и непознати, е изцяло допустимо армейците да излязат даже с цялостен актив от тях.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР