ЦСКА не успя да се разпише в трета поредна контрола,

...
ЦСКА не успя да се разпише в трета поредна контрола,
Коментари Харесай

ЦСКА вече 5 часа без гол в контролите

ЦСКА не съумя да се разпише в трета поредна контрола, откакто приключи 0:0 с южнокорейския хегемон Чонбук в Марбея. Армейците се показаха солидно в отбрана, като постоянно бяха в позицията на отбора, който се отбраняваше. В предни позиции бяха немощни и имаха малко шансове, като Евандро пропусна най-хубавата опция още в 3-ата минута. Серията на ЦСКА без маркиран гол продължава близо 5 часа, като последното попадение бе автогол на състезател на Каспий при 4:0. Оттогава изминаха 298 минути, при които армейците паднаха от Нюрнберг (0:5) и Шонан (0:1), а през вчерашния ден направиха 0:0 с Чонбук.

Любопитство будеше офанзивата на Чонбук, водена от 40-годишния голмайстор Лий Дон-Гук и тарана Ларс Велдвайк, който през май 2018 година беше на " Армията " на мача ЦСКА - Берое. Тогава обаче до автограф с него не се стигна.

Червените стартираха добре мача с корейците. Още в 50-ата секунда Юрич пусна отличен пас за Давидов, който обаче се придвижи постепенно към топката и пропиля опцията да шутира от чиста позиция. В 3-ата минута пък Давидов задържа в пеналта и сервира кълбото на Евандро, който бе непокрит, само че с левия крайник стреля над вратата. Така той пропиля стопроцентова обстановка. Именно бразилецът беше най-активен за ЦСКА през първата част, въпреки че повече не излезе на стрелкова позиция. Той обаче непрекъснато се стремеше да е зает към дейностите в нападателен проект. На върха на офанзивата беше Юрич, до който не доближиха положителни топки и той се връщаше много обратно.
 ЦСКА с два мача за два дни
ЦСКА с два мача за два дни

" Армейците " ще се изправят против Виктория (Пилзен) и Яблонец

Чонбук наложи надзор върху срещата. Корейците " разцъкваха " с лекост топката, като направиха куп комбинации, а за цялата среща имаха два пъти повече подавания от ЦСКА. На Чонбук обаче му липсваше заостреност в предни позиции. Тимът изсипа много топки в наказателното поле на армейците, само че защитата и вратарят се справяха с всичко по-опасно. Показателно е, че алените не разрешиха чисто състояние през първата част. Единственият прецизен удар до почивката беше в интерес на Чонбук. В 43-ата минута ветеранът Донг-Гук стреля с десния крайник, само че не затрудни Бусато. При ответната офанзива пък Джеси овладя кълбото отдясно в наказателното поле, настройки го на левия си крайник и шутира, само че в навън. Това беше първото по-опасно деяние на ганаеца в срещата. Той бе сменен на полувремето.

След почивката ЦСКА изглеждаше с една концепция по-добре. За това помогнаха най-много присъединилите се Пинто и Кери. Особено ирландецът беше деен в офанзива, само че неговите старания не бяха оползотворени от нападателите. ЦСКА все по този начин не успяваше да задържи дълготрайно кълбото, а поредните пасове рядко бяха повече от 4-5. В контрастност, футболистите на Чонбук с лекост комбинираха, само че се въртяха напразно към наказателното поле.
 Общо събрание на колегиите ЦСКА ще награди най-хубавите спортисти и треньори за 2019 година
Общо събрание на колегиите ЦСКА ще награди най-хубавите спортисти и треньори за 2019 година

Кметът на София Йорданка Фандъкова също ще вземе присъединяване в формалната част на тържеството

Първият прецизен удар на ЦСКА в мача беше в 60-ата минута посредством... Жеферсон. Бразилецът, играл като ляв бек, стреля от фаул, само че не затрудни изключително стража. В 62-ата Отабор проби, а състезател на Чонбук мазета топката към Евандро. Той я посрещна с десния крайник, само че кълбото бе отклонено в корнер от стража. Последваха по-тихи минути. В 76-ата минута Черниаускас размени Бусато под рамката и секунди по-късно литовецът отрази рисков удар.

Така ЦСКА не се разписа и в 3-ия си мач в Испания, само че този път най-малко не загуби. Утре от 17:00 часа следва контрола с Виктория (Пилзен).
 Новият в ЦСКА праща Тиаго на скамейката?
Новият в ЦСКА праща Тиаго на скамейката?

Стефано Белтраме ще получи късмет в някои от контролите и от тях зависи дали ще бъде титуляр през пролетта
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР