ЦСКА изтрезня от европейската еуфория. При това доста болезнено. След

...
ЦСКА изтрезня от европейската еуфория. При това доста болезнено. След
Коментари Харесай

ЦСКА изтрезня от евроеуфорията

ЦСКА изтрезня от европейската еуфория. При това много мъчително. След мощните мачове с „ Копенхаген “ и безметежния рейд в Първа лига „ алените “ направиха прекомерно малко, с цел да желаят освен това от 0:1 против „ Лудогорец “.
ЦСКА се приземи и най-малко известно време би трябвало да гледа безконечния противник „ Левски “ на върха. А даже реми в Разград щеше да остави „ алените “ водачи с 5 точки пред „ Лудогорец “. Уви! ЦСКА не съумя да заздрави отбраната и вратарския пост и това се оказа съдбовно в една едничка обстановка. Поне трима са отговорните за гола на Вандерсон отпред със стража Витаутас Черниаускас.
Треньорът Нестор Ел Маестро завоюва доста благосклонности и аплодисменти най-много поради мачовете с „ Адмира Вакер “ в Лига Европа. Сърбинът с британски паспорт е ексцентрик. И с насладата си след голове, и с изявленията си, и с ризите си даже. Думите на Ел Маестро в Разград обаче надали ще зарадват доста почитателите на ЦСКА.
„ Загубихме от най-хубавия тим в България – сподели треньорът. – За вас може да е изненада, само че за мен не е огромна. “
И продължи с най-заученото факсимиле по нашите футболни ширини: „ Животът продължава! “ Ел Маестро даде обещание, че след една седмица ще завоюва изгубените три точки. Също необичайно изявление. Първо мач против „ Лудогорец “ след седмица няма да се играе. Второ – надали има нещо по-нормално вкъщи ЦСКА да победи изглеждащия сигурен изпадащ след петия кръг „ Верея “.
Ел Маестро има голям заем на доверие и у почитателите, и у управлението. Откакто пое ЦСКА, статистиката му е 7 победи и 4 загуби. Падна от любимците „ Копенхаген “ и „ Лудогорец “, победи два пъти най-малко съгласно коефициента на УЕФА по-силния „ Адмира Вакер “. Сърбинът има месец и половина, в който ще играе 5 публични мача (един за купата) до най-важния тест – безконечното дерби с „ Левски “. Предостатъчно време да приспособява новата звезда Евандро, вероятно да вземе нови играчи, да поправи грешките от Разград и Копенхаген. До дербито 12 точки против двата отбора с име „ Ботев “, „ Черно море “ и „ Верея “ са в графата наложителни.
ЦСКА се върна в действителността. А тя изисква гонене с всички сили на най-важната цел – шампионската купа. Стартовата позиция за офанзива от днешна дата е отлична.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР