ЦСКА излиза на митичния Олимпико в Рим за първото си

...
ЦСКА излиза на митичния Олимпико в Рим за първото си
Коментари Харесай

ЦСКА като гост в групова фаза: Щастие малко и много тъга

ЦСКА излиза на митичния " Олимпико " в Рим за първото си посещение от груповата фаза на Лига Европа през този сезон. До момента " алените " имат 8 визити от тази фаза на шампионата. Не пазят по никакъв начин положителни мемоари. ЦСКА победи единствено един път, тъждество не записа, загуби 7 пъти.

През сезон 2005/06 формата на Лига Европа беше подобен, че в група от 5 тима се играеше единствено по един мач. След жребия стана ясно, че ЦСКА ще гостува на Славия в Прага и на Монако във Франция. Най-голямото проваляне е точно от чехите - 2:4. Головете за българския отбор означиха Емил Гъргоров и Стойко Сакалиев . След това " алените " се показаха доста почтено във Франция. Монако победи с 2:1, а този път за ЦСКА осъществя Велизар Димитров.
 Снимка 329228
Източник:

За да пристигна акцията 2009/10, когато " армейците " мериха сили точно с Рома и с Базел. През този сезон ЦСКА в профил швейцарците, с цел да откри място в групите. В тях пък през днешния ден гостува навръх Рома. " Вълците " победиха с 2:0 преди години. 31-кратният първенец на България падна с 1:3 в Базел. Точен беше Тодор Янчев . През 2020-а година си върна точно със същия резултат. В третото си посещение през 2009-а година, ЦСКА отстъпи с минималното 0:1 на Фулъм в Англия. Така салдото надалеч от " Армията " още веднъж беше единствено загуби, в тази ситуация и единствено един маркиран гол.
 Снимка 254638
Източник:

През сезон 2010/11 ЦСКА реализира единствената си победа при посещение в мач от групова фаза. Отборът на Милен Радуканов зарадва почитателите си с 2:1 над Рапид във Виена, с попадения на Тодор Янчев и Маркиньос. Така някогашният халф на отбора Янчев е с най-вече голове за ЦСКА на непознат терен в групи. Бразилецът Маркиньос пък е единственият чужденец с попадение в тази ранглиста, въпреки че има и българско поданство. ЦСКА загуби от Бешикташ с 0:1 и с 1:3 от Порто при последното си досега посещение в Лига Европа, когато става въпрос за групова фаза. Тогава гола вкара Спас Делев.

Общият баланс е 8 гостувания в групи, 1 победа, 7 загуби и голова разлика 17:7 (+10) против ЦСКА.

Пожелаваме триумф на " армейците " през днешния ден и нека имат повече мотиви за наслада.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , ПРАТЕНИК НА ТОПСПОРТ В РИМ, ИТАЛИЯ.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР