ЦСКА излезе с декларация, в която информира, че външни фактори

...
ЦСКА излезе с декларация, в която информира, че външни фактори
Коментари Харесай

ЦСКА с благотворителна инициатива, шефове на малък отбор пречат!

ЦСКА излезе с декларация, в която осведоми, че външни фактори са осуетили две контроли, на които задачата е била да се съберта средства за потърпевшите от наводненията в Карлово и района.

Ето какво написаха алените в една от обществените мрежи:

" ЦСКА започва серия от начинания в помощ на потърпевшите от наводненията в Карлово и района.

Нека преди този момент обаче ви разкажем една история по същински случай от родната футболна реалност. Водени от максимата, че всеки футболен клуб би трябвало да бъде, както и от желанието ни да бъдем съпричастни със сънародниците ни в неволя, незабавно след нещастието започнахме да търсим способи да помогнем дейно на жителите от потърпевшите обитаеми места.

Решихме, че най-хубаво би било в паузата за националните тимове ЦСКА да гостува в контрола на отбора на Левски Карлово, намиращ се в най-засегнатата от бедствието част, а всички събрани средства - от виртуални билети и на място от предстоящо цялостния стадион, да бъдат дарени за засегнатите. Въпреки устната сделка за другарска среща, която да се организира на ст. " Васил Левски " в Карлово, след намесата на външни фактори, разбрали за концепцията ни, получихме позвъняване, че контролата няма да се състои. Приехме новината с оскърбление, само че без доста звук и терзания, продължихме напред.

Свързахме се с Розова котловина Казанлък, който е ситуиран близо до засегнатите села, предлагайки същата концепция за посещение в другарски мач за помощ. Предвид това, че клубът се намира в обичайно " червен " район, този път взехме решение да организираме целодневен празник за почитателите на ЦСКА наоколо до стадион " Севтополис " в града. Инициативата беше призната с необикновен възторг от тима в Казанлък и още веднъж получихме устно утвърждение. До през днешния ден, когато след ново позвъняване още веднъж ни беше отказано. А повода? Собственик на различен тим, дребен и от покрайнините на София, разбирайки за благотворителната ни акция, се е обадил на президента на Розова котловина да упорства неговият тим да играе същата контрола и да откаже на ЦСКА. Така и стана, а за подбудите можем единствено да допускаме.

И тук към този момент имаме проблем не поради некоректността, а тъй като отбор без почитатели няма по какъв начин да събере това, което хиляди цесекари биха събрали. Няма по какъв начин и да достави същата наслада на почитателите в града и покрайнината. Да, може би ще си заплати, само че ще унищожи силата, която добрината провокира.

Целта ни беше да превърнем контролата с един от двата тима в кулминационна точка на една акция, целяща да ни сплоти в човешки проект. И въпреки първичната концепция да беше опорочена, не сме се отказали.

По време на паузата ЦСКА ще изиграе открита контрола със Септември. Датата и часът ще бъдат конкретизирани в допълнение. Освен виртуалните билети, както и събраните на място средства за вход, които ще бъдат дарени, сме подготвили още начинания, за които ще ви осведомяваме в идните дни.

Купи виртуален билет за контролата ЦСКА - Септември

Виртуалните билети не дават право на достъп до мача, а са само за щедрост. Пропуски за контролата ще бъдат пуснати в продажба в допълнение и още веднъж ще бъдат дарени ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР