ЦСКА изигра втория си мач в Лигата на конференциите, като

...
ЦСКА изигра втория си мач в Лигата на конференциите, като
Коментари Харесай

ЦСКА показа зрялост и спечели стратегическа точка, която е равна на три

ЦСКА изигра втория си мач в Лигата на конференциите, като този път записа нулево тъждество против норвежкия първенец Бодьо/Глимт. Двубоят не беше измежду най-атрактивните, само че беше една изключителна тактическа борба и надхитряне, което също има своите достолепия и двата отбора би трябвало да бъдат поздравени.

" Жълто-черните " норвежци демонстрираха, с изключение на типичната за скандинавците мощ, а и скорост, и техника. Демонстрираха и много добра тактическа просветеност. Бодьо/Глимт е тим, който съвсем не пропуща да се разпише в противниковите порти. Кратка информация демонстрира, че за последно те не са отбелязвали гол преди цели 17 мача. Тогава губят с 2:0 от полския Легия в подготовка за Шампионската лига. Очевидно е, че става въпрос за тим, който умее да бележи и може да накаже всяко разпръскване при съперниците.
 ЦСКА - Бодьо/Глимт 0:0 в мач от Лига на конференциите
ЦСКА с първа точка в групите на ЛК след мъжка борба с коравия Бодьо/Глимт

Гол на норвежците беше анулиран в 93-ата минута поради фаул против Турицов

ЦСКА от своя страна отговори уместно и показва, че може да обезврежда рисковите страни на противника. " Армейците " демонстрираха едно непознато до този миг лице. За мен беше наслаждение да следя тази тактическа дисциплинираност на тима - ЦСКА сподели зрялост. " Червените " нямаха право да губят този мач, тъй като Бодьо щеше да се откъсне на 6 точки преднина дружно с Рома и задачата " излизане от групата " ставаше идея пердута. Стойчо Младенов прелестно осъзнава този факт и по тази причина, както и той сподели след мача, беше значимо да не се загуби.

Не може обаче да се каже, че ЦСКА не опита и да завоюва. Опита и го направи в първите 30 минути на дуела. " Армейците " реализираха дълбока преса, притиснаха съперника в неговото поле и му сътвориха много проблеми. В този миг гостите обаче дадоха отговор с няколко рискови контраатаки, при които ЦСКА можеше да бъде осъден за тази своя настъпателност при офанзивните дейности. Рискът въпреки всичко беше оневинен, тъй като мачът беше в ранна фаза и в случай че беше паднал гол в една от двете порти, философията на конфликта щеше да се промени. След 30-а минута, до края на първото полувреме, двата отбора се " захапаха " в тази тактическа борба и демонстрираха, че сигурността стартира да излиза на напред във времето.
 Греъм Кери: Важното е, че не загубихме мача
Греъм Кери: Важното е, че не загубихме мача

" Започнах веган диета, което доста ми оказва помощ за възобновяване "

Втората част протече по метода, по който приключи първата. Дисциплина, никакви опасности и никакво разпределяне. Около 60-а минута изглеждаше по този начин, че в случай че в този миг реферът предложи двата отбора да си свидлив ръцете на еднакъв, с удоволствие щеше да бъде признато и от двата лагера. Тази точка е стратегическа точка, която за ЦСКА даже се явява като три. " Червените " резервираха допустима отдалеченост от Бодьо/Глимт и в този момент предстоят два мача с украинците от Зоря, до момента в който норвежците имат тежката задача да мерят сили с Рома.

Картината след тези два дуела може да се промени радикално и всичко да се сведе до съдбоносен мач в град Бодьо. Там сигурно дуелът ще бъде от друг темперамент, тъй като към този момент ще се знае какво се търси, а през вчерашния ден беше просто тактика. Отделно, че и в последния си мач ЦСКА ще одобри Рома, който тогава съвсем несъмнено ще си е обезпечил първото място в групата и Моуриньо ще може да даде отмора на огромна част от титулярите си. " Жълто-черните " пък ще имат аудиенция в Украйна, където сигурно Зоря ще търси положително показване пред почитателите си и няма да се даде без пердах.
 След съвършения август, ЦСКА имаше порядъчен септември
След съвършения август, ЦСКА имаше порядъчен септември

Вижте какво реализира в последния месец

Разбира се, прекомерно е рано за всевъзможни сметки, само че в случай че през вчерашния ден ЦСКА беше изгубил, нямаше потребност и сметки да се вършат. За " алените " единственото значимо е, че към момента са в играта. Че интригата е жива и че другите ще би трябвало да се преценяват с това. Но всичко това е надалеч напред във времето. Пред ЦСКА в този момент има една единствена задача. Отборът тряба да се отърси от всички страсти напоследък и да изиграе съсредоточено и отговорно последния си мач преди паузата, който е аудиенция на Царско село. През предходната акция, тъкмо около евромачовете, " алените " си разрешиха лукса да създадат няколко равенства в шампионата и Лудогорец се откъсна недостижимо. Сега Стойчо Младенов би трябвало да успее да почисти главите на всички и ЦСКА да затвори цикъла с победа. А за Европа - експертът като че ли има явен проект по какъв начин тъкмо да измъкне тима от групата и би трябвало да му се доверим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР