ЦСКА има тежката задача да победи Базел като гост, ако

...
ЦСКА има тежката задача да победи Базел като гост, ако
Коментари Харесай

ЦСКА има две загуби от Базел, но е отстранявал швейцарци

ЦСКА има тежката задача да победи Базел като посетител, в случай че желае да играе в груповата фаза на Лига Европа. Това отреди тегленият през днешния ден чоп за плейофите. " Червените " към този момент имат два мача против този противник - точно в групите. Те са през сезон 2009/10. Тогава ЦСКА губи с 0:2 и 1:3.

31-кратният първенец на България се е срещал три пъти с тим от Швейцария. Освен против Базел, ЦСКА е отстранявал Сервет и е отпадал от Цюрих. Интересното е, че Цюрих е първият тим, който срещат българите в шампионата за Купата на УЕФА, в този момент Лига Европа. Това се случва през сезон 1977/78. След две разменени победи с по 1:0, ЦСКА отпада след продължения в София. Сервет пък е отхвърлен от тима, воден тогава от Димитър Пенев, през сезон 1998/99 година. Тогава " алените " губят с 1:2 като посетители и побеждават с 1:0 на " Армията " с гол на Валентин Станчев. " Армейците " са в идната фаза на шампионата с гол на непознат терен.

Така балнсът на ЦСКА против швейцарци е 6 мача, 2 победи, 0 равенства и 4 загуби.

Едва ли Анортозис ще може да се опълчи на Базел. Както и Б36 на ЦСКА. Така че се задава мач сред " синьо-червените " и " армейците ".
 ЦСКА гостува на Базел или Анортозис, в случай че преодолее Б36 Торсхавн
ЦСКА гостува на Базел или Анортозис, в случай че преодолее Б36 Торсхавн

Срещата е планувана за 1 октомври
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР