ЦСКА има не девет, а сигурно 99 живота. Колкото и

...
ЦСКА има не девет, а сигурно 99 живота. Колкото и
Коментари Харесай

ЦСКА отказва да загине

ЦСКА има не девет, а несъмнено 99 живота. Колкото и да се пробват да го заличат – ту от Европа, ту от картата на футбола, „ аленият “ колос все оцелява. Направи го в най-трудната борба за съществуването си преди две години. Успя и при завръщането в евротурнирите.
Отстраняването на „ Рига “ след дузпи е всичко друго, само че не и спортно-техническо майсторство. Най-важното – ЦСКА сподели темперамент, който сигурно няма да бъде задоволителен за доста крачки напред в Лига Европа. Но може да е скъп в задачата „ Как се каляваше стоманата “.
Явно по-силен от латвийския противник, ЦСКА мъчно създаваше голови обстановки. Логично – без централен нападател не е елементарно. Бразилецът Мауридес Роке Жуниор ще бъде картотекиран за дуелите с „ Адмира Вакер “ във втория прелиминарен кръг. А дали ще важен като Фернандо Каранга, никой не може да гадае.
ЦСКА оцеля в мач за мъже и роди българския Лука Модрич. Младият нападател Кирил Десподов бе на крачка от бездната. В 88-ата минута изпусна дузпа в 88-ата минута, която можеше да спре „ алената “ тъга. После заби последния 11-метров удар за триумфа. Така Модрич, определен за футболист №1 на Мондиал 2018, пропиля удар от бялата точка в осминафинала с Дания в 116-ата минута, само че по-късно бе решителен. Точно като играчите на ЦСКА, които направиха пет от пет. „ Аз щях да съм отговорен за всичко “, призна Десподов. Съдбата му даде късмет за реванш и той го сграбчи. Идва моментът да потвърди, че е звезда, а и никой не търси „ врага с партиен билет “.
ЦСКА има сериозен проблем и това е дисциплината. През предишния сезон непрестанно някой основен състезател беше осъден. Сега ситуацията стана трагично. Червен картон за Тиаго в постоянното време. И по-страшното – още два за Кристиян Малинов и Николай Бодуров след последната дузпа. Толкова елементарно „ алените “ се поддадоха на латвийската провокация… И наказванията могат да са съществени. Веселин Бранимиров, някогашен състезател на „ Нефтохимик “ и настоящ треньор на „ Рига “, опита да хвърли тиня по ЦСКА. „ Червен “ наплюл латвийски футболист и провокирал багра. Бранимиров не загатна име, а звучи неуместно някой от наслада да постъпи по подобен метод. ЦСКА имаше и четвърти червен картон – поради оборване на съдийско решение бе изпъден на трибуните кондиционният треньор Томас Нойберт.
За похлупак в драмата влезлият като запаса Енрике бе жестоко фаулиран и е със счупена ключица. Тепърва ще се взема решение дали е нужна интервенция и изобщо какъв брой време ще е върви възобновяване.
„ Адмира Вакер “ сигурно ще е тим от друга категория. Без четирима съществени играчи на ЦСКА ще е повече от мъчно. 17-годишният Валентин Антов, почнал титуляр и в двата мача с „ Рига “, сподели, че на терена ужасно няма. Пример за останалите млади. Не е изключено и управлението да реагира стремително с трансфер.
Подобно на ЦСКА и новият треньор Нестор Ел Маестро направи „ бойно кръщение “. Сърбинът с британски паспорт в профил първия противник в кариерата си в Европа. Ел Маестро подсигурява, че ЦСКА ще вземе един или двама играчи до края на трансферния прозорец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР