ЦСКА и Славия започват участието си в европейските турнири тази

...
ЦСКА и Славия започват участието си в европейските турнири тази
Коментари Харесай

ЦСКА и "Славия" започват европейските си изпитания с умерени очаквания

ЦСКА и " Славия " стартират присъединяване си в европейските шампионати довечера. Червените одобряват латвийския " Рига " в 20.45 часа на " Българска войска ", а белите гостуват на " Илвес " (Тампере) в 19.00 ч.

Двата тима влизат без огромни упования в квалификациите на Лига Европа. След измененията в евротурнирите задачата пред българските участници в конкуренцията за класиране в груповата фаза се усложни доста.

ЦСКА приема " Рига " в търсенето на нов образ. След сезон, в който беше напълно подвластен от голмайстора си Фернандо Каранга, в този момент тимът би трябвало да търси нови решения. Бразилският нападател е в Китай, където чака да подпише с локален тим.



ЦСКА е и с нов треньор, за който това ще бъде освен дебют в формален мач, а и дебют в евротурнирите. Нестор Ел Маестро има единствено една година опит като треньор, само че сподели трезва преценка на обстановката.

Той прикани за за действителен взор и съобщи, че ЦСКА мъчно може да стигне напред в евротурнирите и че би трябвало да се прави крачка по крачка. По думите му " Рига " не е мечтаният противник за начало на сезона. По тематиката " Каранга " треньорът уточни, че избира да има в състава си футболисти, които са напълно съсредоточени върху играта, а не мислите им да са ориентирани към други клубове.

Ел Маестро отхвърли появила се информация за трансфер на Десподов. " Той остава. Аз го одобрявам и мисля, че и той ме харесва. Под въпрос е за мача, следва да реша дали ще играе или ще го запазим за втория мач, когато ще е изцяло възобновен. Кирил е значим футболист, тъй че в случай че е подготвен, ще бъде титуляр, в случай че не - няма да е в групата ". Освен Десподов с контузия е и Стойчо Атанасов, а други проблеми пред тима няма.



" Искам да видя нов образ от тима. Надявам се тази година ЦСКА да играе друго. Искам да видя прочувствен тим, който играе със сърцето си, динамичен тим ", съобщи Ел Маестро.

" Малко съм нервозен, само че аз постоянно съм малко нервозен. На терена ще са най-хубавите и съм убеден, че те са задоволително положителни, с цел да победят " Рига ", уточни той. Очакванията му са за сложен мач против тим, който играе защитно.

По думите му " Рига " е най-високият тим, който е виждал и ЦСКА ще би трябвало да внимава със статичните положения, от където идват повече от половината голове на противника. " Те са доста борбени, а за множеството от футболистите им това ще е мачът на кариерата им. "

Латвийците имат игрови темп, защото шампионата на страната върви. Съперникът на ЦСКА е втори, като е в серия от пет следващи победи при голова разлика 6:0.

Мачът ще се играе на " Българска войска ", като отворени са секторите А и В. От клуба показаха, че са останали единствено 1000 билета.

 ЦСКА и
© LAP.bg

" Славия " стигна до евротурнирите, откакто победи с Купата на България. За белите това ще е второ в континенталните съревнования за последните 20 години по-късно преди два сезона, когато бяха отстранени от полския " Заглембе ".

" Отиваме да изиграем мач във Финландия против мощен тим от биткаджии. Няма да е елементарно за нас ", сподели треньорът Златомир Загорчич при отпътуването за дуела с " Илвес ".

" Имаме въодушевление и чакаме да се върнем в София с прекрасен резултат. Разполагат с доста упорити футболисти, които въобще не се предават. Надявам се, че ще се получат всички неща, които тренирахме и правихме преди този мач. Ако изиграем мощен мач там, семейството на реванша може да е преимущество ", добави той.

Президентът на клуба Венцислав Стефанов изрази терзания поради изкуствения терен, на който ще се играе мачът.

" Славия " към този момент изигра първия си формален дуел. Белите изгубиха с 0:1 от " Лудогорец " в мача за Суперкупата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР