ЦСКА и Локомотив (Пловдив) се хвърлят в търсене на европейската

...
ЦСКА и Локомотив (Пловдив) се хвърлят в търсене на европейската
Коментари Харесай

Със смелост и вяра ЦСКА и "Локомотив" посрещат европейската си вечер

ЦСКА и " Локомотив " (Пловдив) се хвърлят в търсене на европейската си фантазия довечера. Червените гостуват на " Зоря " в Запорожие в реванша от третия прелиминарен кръг в Лига Европа, а воденият от Бруно Акрапович състав е в Страсбург за мача си с локалния тим.

Другият български тим - " Лудогорец ", има доста по-лека задача. След 5:0 против ТНС първенците би трябвало да подпечатат класирането си за плейофа, където ги чака " Марибор ".

ЦСКА има вяра във опциите си след 1:1 в София, като треньорът Люпко Петрович и младият Иван Турицов споделиха, че се разчита доста на колектива. Извън групата са двамата капитани Николай Бодуров (за който Петрович сподели, че пречи на отбора) и Рубен Пинто.



" Слава Богу, че ние разполагаме с такива футболисти, които се вслушват в препоръките ми и се борят за колектива. В последното дерби с " Лудогорец " (0:0) показахме, че против играчи за милиони съумяваме да се оправяме с екипен дух ", сподели Петрович.

Той уточни, че противникът е мощен тим и че два пъти в последните пет години е играл в групите на Лига Европа. Въпреки това прави оценка опциите на тима си. " Във футбола всеки тим може да победи другия. Не става въпрос за сензации - и против " Осиек " беше по този начин. Те бяха убеден тим. Мислиха, че ще ни отстраняват, имат качествени състезатели. Това е футболът - няма любимци. Сега още веднъж е по този начин. Непредвидима игра, а даже ЦСКА да се изправи против " Еспаньол ", то няма предписание, че мачът е решен ".

Мачът, който ще бъде излъчен по " Би Ти Ви екшън ", ще се играе в Запорожие поради проблемите в Украйна.

 Със храброст и религия ЦСКА и
© LAP.bg

" Локомотив " има доста по-трудна задача след провалянето с 0:1 от " Страсбург " в Пловдив преди седмица. Въпреки това черно-белите не са се предали.

Преди мача те имаха проблеми, като притежателят на клуба Христо Крушарски стачкува пред френското посолство поради отказани визи на Стивън Езе и Парвизджон Умарбаев. Въпросът беше решен и двамата ще могат да играят.

" Трябва да влезем в мача без огромно напрежение - това желая от момчетата, да не се тормозят, да покажем добра игра и да успеем да продължим напред ", сподели Акрапович.

" Имам проект В и проект С, само че най-добре ще е проект А със Стивън Езе. Той е значим състезател за мен, отличен футболист е и може единствено да помогне на тима. Ще се радваме да играем 120 минути. С малко шанс и положителната форма на играчите ми, всичко е допустимо ", добави той.

 Със храброст и религия ЦСКА и
© LAP.bg

В Уелс " Лудогорец " отива без терзания и с взор, ориентиран към " Марибор ". Треньорът Стойчо Стоев сподели, че ще пусне футболисти, които играят по-рядко, само че посочи, че в тима му няма титуляри и запаси.

" Не би трябвало да има подценяване, тъй като би трябвало да поддържаме равнище, в случай че искаш да си сериозен. Тук, в този клуб, играчите са съществени. Футболистите би трябвало да се грижат за имиджа на клуба. В тази тенденция им споделих, че би трябвало да се подходи съществено. Трябва да проявим почитание към съперника. Не бива снизходително да подходим към мача ", съобщи Стоев.

Мачовете на българските тимове в Лига Европа
" Зоря " (Луганск) - ЦСКА (20.00 ч., " Би Ти Ви екшън " )
ТНС - " Лудогрец " (20.30 ч., " Диема спорт 1 " )
" Страсбург " - " Локомотив " Пловдив (21.30 ч., " Диема спорт 2 " )
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР