ЦСКА и Левски завършиха 2:2 в зрелищно дерби, играно пред

...
ЦСКА и Левски завършиха 2:2 в зрелищно дерби, играно пред
Коментари Харесай

4 гола, 2 червени картона и зрелище между Левски и ЦСКА

ЦСКА и Левски приключиха 2:2 в зрелищно дерби, играно пред 12 000 фенове на националния стадион “Васил Левски”. “Червените” поведиха с 2:0 още до 8-та минута, само че за 13 минути при започване на второто “сините” стигнаха до равенството, а пропуснаха и по-чистите положения до края на мача за трети гол. Двата отбора приключиха в понижен състав след червени картони на Жеферсон и Серджиу Буш 10 минути преди последния съдийски сигнал. Давид Яблонски пък на два пъти бе пожален от основния арбитър Стефан Апостолов, който му спести втори жълти картони.

Левски можеше да нанесе доста ранен удар, само че Паулиньо не засече тъкмо в 40-та секунда, а след него с топката се размина Антонио Вутов, който бе и в засада. В 6-та минута ЦСКА поведе, откакто Каранга се измъкна зад отбраната на “сините” и чукна кълбото около Божидар Митрев, който го фаулира – дузпа! Потърпевшият я осъществя невъзмутимо, макар че противници имаха искания, че наказателният удар не е изпълнен съгласно разпоредбите. Милош Цветкович получи жълт картон за митингите си.



Докато пристрастеностите още не се бяха охладили, “червените” осъществиха и втори гол. Енрике Рафаел получи на лявото крило и потегли във вътрешността, като залъга Цветкович и Яблонски с едно придвижване преди да прати топката в близкия ъгъл на Митрев. Кълбото се чукна и в гредата преди да влезе в мрежата за 2:0 в 8-та минута.



Левски опита да отговори с пробиви на Паулиньо и Габриел Обертан, само че и двамата бяха спрени. “Червените” безусловно преобладаваха и бяха обсадили наказателното поле на “сините”, които бяха принудени да играят в глуха отбрана. Давид Яблонски, който бе публично предизвестен в 20-та минута, бе пожален от рефера Стефан Апостолов за нарушаване в центъра на терена против Kaранга, което трябваше да му донесе втори жълт картон. Съдията от Симитли обаче реши да не вкарва в допълнение напрежение в мача след единствено 27 минути игра.

В 32-та минута Митрев мазета с една ръка центриране от корнер, а топката падна на крайници на Тиаго, който без закъснение стреля от въздуха от 25 метра. Стражът на Левски обаче се разтегна и мазета на 10 метра от вратата. В 39-та Левски извади страховит шанс. Странично мятане зад центъра бе продължено с глава от Енрике и това изненада централните бранители в синьо, които изпуснаха Каранга и бразилецът изскочи самичък против Митрев. “Червеният” №9 чукна около излезлият да го пресреща вратар, само че топката мина и на сантиметри от задачата.



Левски направи най-хубавата си офанзива в продължението на полувремето, само че Серджиу Буш и Паулиньо си попречиха и никой от двамата не съумя да засече центрирането на Цветкович.

На почивката Делио Роси извади Антонио Вутов и вкара спомагателен човек в центъра на терена – Роман Прохазка, който заигра в трио с Хали Тиам и Нашименто. Минута след подновяването на играта Иван Горанов проби през междинната зона и пусна към Цветкович надясно. Сърбинът центрира съвършено за траялия бяга си защитник и той с глава от 7-8 метра прониза Черниаускас за 1:2.

“Червените” дадоха отговор с мощен удар на Тиаго над гредата, а от другата страна Стойчо Атанасов поредно спря Паулиньо и Прохазка пред наказателното поле. В 57-та минута Нашименто сбърка в личната си половина и Енрике нахлу в пеналта, само че двама в синьо го затвориха преди да подаде пред вратата. Рубен Пинто овладя пред двама бранители и стреля от въздуха, само че неопределено.



В 61-та минута Чорбаджийски опита да пресече дълго подаване към Буш, само че вместо това продължи към нападателя, който овладя на аутлинията и през Бодуров върна за Паулиньо, който от 6-7 метра направи 2:2.

ЦСКА можеше да поведе още веднъж единствено 120 секунди по-късно. Каранга овладя сред двама в наказателното поле и пусна за Енрике, който стреля в близкия ъгъл, само че топката се оплете от външната страна на мрежата. Бразилският голмайстор самичък пропусна да осъществя от близка отдалеченост по-малко от минута по-късно. Той се измъкна от персоналния си надзирател при статично състояние и засече от въздуха, само че прекомерно леко и в обсега на Митрев.

В 69-та минута Яблонски бе оставен непокрит и с глава засече мощно центриране от корнер, само че над вратата. Кристиян Малинов пък получи травма в хълбока и бе изнесен на носилка, а мястото му в 71-та минута зае Раул Лое. Само пет минути по-късно и Енрике бе сменен наложително, откакто получи разбиране. На негово място се появи Александър Георгиев.

В 76-та минута Горанов попречи на Божидар Митрев да улови топката и тя падна в краката на Манолев на границата на наказателното поле. Техен съотборник обаче поправи бързо грешката и до заплаха не се стигна.

В 81-та минута Тиаго центрира фалцово от директен свободен удар, Бодуров продължи с глава и Каранга изпревари Митрев, с цел да бутне топката в мрежата. Страничният рефер Веселин Мишев обаче вярно маркира засада на нападателя, който бе на половин метър зад последния бранител в синьо.



Веднага след тази обстановка се стигна до препирня сред Серджиу Буш и Жеферсон. Бразилския бранител изрита жестоко румънеца, а нападателят реагира остро и бутна противника си на тревата. След консултация с помощника си край тъчлинията съдията Стефан Апостолов изгони и двамата играчи с директни червени картони. От директен свободния удар Прохазка центрира рисково, само че трима в синьо се разминаха пред Черниаускас.

В 87-та минута Бодуров не почисти добре и топката се върна в Цветкович, който незабавно прати към Обертан. Французинът обаче не съумя да нанесе прецизен удар на по-малко от 10 метра от вратата и изрита топката високо над вратата. В последната секунда на постоянното време Паулиньо проби до аутлинията и пусна във вратарското поле, само че там нямаше кой да засече във вратата. В продължението бразилеца бе изведен самичък в наказателното поле, само че Стойчо Атанасов се ориентира в точния момент и мазета тъкмо преди футболиста на Левски да стреля към вратата.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР