ЦСКА и Левски не успяха да излъчат победител в голямото

...
ЦСКА и Левски не успяха да излъчат победител в голямото
Коментари Харесай

Драма: Пропусната дузпа в 90-та минута реши Вечното дерби

ЦСКА и Левски не съумяха да излъчат победител в огромното дерби от 26-ия кръг на efbet Лига. Двубоят сред „ червени ” и „ сини ” на стадион „ Васил Левски ” приключи при 0:0, а в последната минута на срещата най-опитният в редиците на символичните посетители – Ивелин Попов, пропусна дузпа.

Двубоят на стадион „ Васил Левски ” стартира с леко териториално преимущество за футболистите на Левски. „ Сините ” стигнаха до два свободни удара в половината на домакините, само че след центриранията пред Бусато не последва нищо рисково за бразилския пазач.

В 7-ата минута Назон нахлу в наказателното поле отляво, само че бе спрян от Килиан ван дер Каап. Секунди по-късно, Назон центрира рисково в пеналта, само че още веднъж бранителят на Левски бе на мястото си и мазета.

Още в 12-ата минута пристигна и първият жълт картон в срещата. Получи го Андриан Краев, който работи неразумно против Жеферсон и го удари с рамо в главата при битка за висока топка пред наказателното поле на ЦСКА. Реферът Никола Попов бе безапелационен и предизвести публично футболиста на „ сините ”.

В 33-ата минута Левски направи най-хубавата си офанзива и Попов върна топката към Роналдо, а Вион мазета със шпагат, само че се оказа, че десетката на " сините " е бил в състояние на засада.



Втората част стартира с две комични обстановки в наказателното поле на Левски. Първо Филип Кръстев при опита да почисти центриране от фал за малко можеше да си означи автогол в 48-ата минута. Веднага по-късно Вион нахлу на скорост в наказателното поле, само че при опита да нанесе удар изрита земята вместо топката и при спъването си връхлетя върху Краев.

Последваха слаби удари на Вион, Роналдо и Назон, които не затрудниха нито един от двамата порти.

Цунами и Уелтон също получиха картони, а Шопов и Морено замениха Назон и Хайнц в 75-ата минута. В 79-ата минута Бусато с отличен инстикт спря Рикардиньо, който стреля с глава в долния десен ъгъл. Секунди по-късно Матей също бе глобен с жълт картон за нарушаване против синята деветка.



Всичко най-интересно в срещата пристигна в последната минута. Именно тогава Левски стигна до дузпа. Филип Кръстев получи на левия фланг, настройки топката на десния си крайник и центрира към далечната греда, където Роналдо игра с глава. Коженото кълбо обаче бе спряно с ръка от Брадли де Нойер, който бе с тил към топката. След къс обзор на обстановката с ВАР, Никола Попов бе свикан самичък да прегледа обстановката, след което  посочи бялата точка.

С осъществяването на дузпата се нагърби ветеранът Ивелин Попов. Опитният футболист обаче заложи на силата и сгреши. Той стреля мощно в центъра на вратата, Густаво Бусато съумя да избие, след което защитата на „ алените ” не позволи нов удар към бразилеца.

Така двата отбора не съумяха да стигнат до правилния път към гола и напълно разумно срещата приключи без победител.

Водеща фотография: sportal.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР