ЦСКА и “Левски” са №1 по интерес сред родните футболни

...
ЦСКА и “Левски” са №1 по интерес сред родните футболни
Коментари Харесай

ЦСКА и “Левски” №1 по интерес след редовния сезон

ЦСКА и “Левски” са №1 по интерес измежду родните футболни ентусиасти. Статистиката от постоянния сезон в Първата лига сподели, че над 116 хиляди фенове са участвали на срещите на “червени” и “сини”. Цифрите от уеб страницата bulgarian-football.com са безапелационни. На семействата и гостуванията на ЦСКА са участвали 116 936 последователи. На срещите на “Левски” пък е имало общо 116 716 души. Третият и четвъртият по този индикатор не могат да съберат ентусиасти колкото единствено на единия от двата столични гранда. След тях се подреждат “Лудогорец” с 50 690 фенове по трибуните и “Етър” с 43 550.

Най-слаб е ползата към срещите на “Витоша”. Дебютантът е събрал едвам 13 510 последователи на своите срещи в изиграните 26 кръга.

№1 по посещаемост като хазаин е “Левски” с 63 357, а втори ЦСКА с 41 619. Голямата разлика идва в посещаемостта на дербитата. През октомври когато “сините” бяха домакини, имаше 25 107 души. Времето беше прелестно. На дербито през март цифрите бяха доста по-малки. Тогава алегоричен хазаин бе ЦСКА, а на срещата участваха 15 499 последователи, а на открито валеше като из ведро.

Ако не броим двата конфликта, “сините” отново ще са първи с 38 250 фенове, до момента в който тези на “червените” ще са 26 120.

Съвсем предстоящо двете дербита са и най-посетените срещи в постоянния сезон. Антирекордът се държи от “Септември” и “Черно море” (2:1), чиято среща през декември бе следена от 30 души.

Всички достижения – и неприятните, и положителните, могат да бъдат усъвършенствани във втория стадий на шампионата. В постоянния сезон тимовете се срещнаха по два пъти един против различен – общо 26 кръга. Предстои плейофна фаза, разделила шампионата на първа шестица и втора осмица. За нея тимовете резервират извоювания актив от точки. Форматът е комплициран както за ентусиастите, по този начин и за отборите.

Класиралите се от първо до шесто място оформиха първата шестица и ще играят между тях на разменено посещение. Победителят печели купата и се класира за Шампионската лига. Завършилият на второ място отива в Лига Европа. Третият в класирането на първата шестица ще взе участие в плейоф за влизане във втория по мощ шампионат на Стария континент против противник от втората осмица.

Отборите, заемащи от 7-о до 14-о място, оформят два квартета. Група 2 включва 7-ият, 10-ият, 11-ият и 14-ият. В група 3 са 8-ият, 9-ият, 12-ият и 13-ият. Отборите от каретата играят по два мача на разменено посещение по системата „ всеки против всеки “.

След груповата фаза във втората осмица противниците се изправят в 1/4-финални елиминации в два потока. В първия класиралите се на първо и второ място се изправят един против различен „ на кръст “.

Четвъртфинал 1
Първи Група 2 – Втори Група 3

Четвъртфинал 2
Първи Група 3 – Втори Група 2

Във втория поток на същия принцип играят третите и четвъртите от групите.

Четвъртфинал 3
Трети Група 2 – Четвърти Група 3

Четвъртфинал 4
Трети Група 3 – Четвърти Група 2

Четвъртфиналите са в два мача на разменено посещение. Домакин на първия дуел е тимът с по-ниско класиране в групата. Победителите от четвъртфинали 1 и 2 се изправят в полуфинал, който се организира в две срещи на разменено посещение. И тук хазаин в първата среща е тимът с по-ниско класиране в постоянния сезон.

Полуфинал 1
Победител Четвъртфинал 1 – Победител Четвъртфинал 2

Победителят от първия полуфинал играе бараж в един мач за класиране в Лига Европа против третия от първата шестица, който е хазаин.

Бараж 1 – за Лига Европа
Победител в Полуфинал 1 – Трети Група 1

Загубилият първия полуфинал заема осмо място в крайното класиране. Отпадналите на четвъртфинали 1 и 2 приключват надлежно 9-и и 10-и.

Какво се случва във втория поток? Победителите от третия и четвъртия четвъртфинал играят полуфинал, като такава двойка образуват и изгубилите.

Полуфинал 2
Победител Четвъртфинал 3 – Победител Четвъртфинал 4

Полуфинал 3
Загубил Четвъртфинал 3 – Загубил Четвъртфинал 4

Играе се в 2 срещи на разменено посещение, хазаин в първата среща е тимът с по-ниско класиране в постоянния сезон. Победителят от полуфинал 2 ще би трябвало да отваря шампанско. Причината – той ще резервира мястото си в Първа лига. Загубилият полуфинал 3 изпада във Втора лига. Ще има и баражи. Отпадналият от полуфинал 2 играе против третия в класирането на Втора лига.

Бараж 2 – за оставане в Първа лига
Загубил Полуфинал 2 – Трети Втора лига

Бараж 3 – за оставане в Първа лига
Победител Полуфинал 3 – Втори Втора лига

Победителят от полуфинал 3 играе против втория в класирането на Втора лига. Загубилите плейофите за оставане ще играят в долния ешелон идващия сезон. Победителите пък ще играят в Първа лига.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР