ЦСКА гостува на Сейнт Патрикс в реванш от третия предварителен

...
ЦСКА гостува на Сейнт Патрикс в реванш от третия предварителен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Сейнт Патрикс Атлетик vs ЦСКА 0:2

ЦСКА гостува на Сейнт Патрикс в реванш от третия прелиминарен кръг на Лига Европа и играят при резултат 0:2. Маурисио Гарсес откри резултата в Дъблин след 12 минути игра. Иван Турицов обърна развоя на елиминацията от дузпа в 82-ата минута.

Срещата стартира в умерено движение от двата тима, като ЦСКА владееше малко повече топката. Патс, от своя страна, опитваха да нападат защитата на "червените " по крилата, само че без особени триумфи в хода на първите 8 минути. ЦСКА съумя да открие резултата и да изравни общия резултат в 12-ата минута. Тогава Тибо Вион центрира от ъглов удар, а Дейми Ленън остави свободен Маурисо Гарсес, който от близко стреля с глава и прониза ирландската врата за 1:0 за българския отбор.

Сейнт Патрикс стартира да играе надалеч по-агресивно с задачата да затрудни ЦСКА при изнасянето на топката от "червените " по земя. В 22-ата минута Иван Турицов свърши добра работа в офанзивата на родния тим отдясно и центрира за Гарсес. Той опита да засече от въздуха с десния си крайник, само че прати топката навън. Две по-късно Густаво Бусато мазета извънредно рисков удар от Адам О'Райли след чудноват пас от Били Кинг, като в този случай отбраната на ЦСКА не работи добре.

Десет преди края на първата част Брайън Морено затрудни противника на "червените ", откакто се обърна и шутира с левия крайник, но Джоузеф Ананг избави удара му. Две преди края О'Райли стреля по диагонал отляво в наказателното поле на ЦСКА през шпагата на Матай, само че Бусато улови.

В 57-ата минута Морено стреля под ъгъл, само че право в ръцете на ирландския пазач. В 73-ата минута домакините стигнаха до съвършена обстановка за гол, откакто Иван Турицов изпусна Антъни Бреслинг, само че ударът му беше избавен от Бусато. Четвърт час преди края на мача Сейнт Патрикс стигна до още една добра обстановка в мача. Серж Атакаи напредна отляво и шутира по земя с левия крайник, а Бусато не се намеси добре и пропусна да избави топката. О'Райли опита да довкара, само че прати топката настрана.

В 79-ата минута на мача ЦСКА получи дузпа. Това стана, откакто Маурисио Гарсес беше арестуван в тил от Хари Брокбенк, а реферът от Румъния уточни бялата точка за българския тим. Зад топката застана Иван Турицов, а №19 от ЦСКА с десния крайник прати топката в долния ляв ъгъл на Ананг - 2:0 за ЦСКА.

Шест преди края пък Дойл стреля извънредно рисково с глава на първа греда, само че топката отлетя навън.

LIVE / СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

0:1 Маурисио Гарсес (12)

0:2 Иван Турицов (82-дузпа)

Стадион: "Тала Стейдиъм " (Дъблин, Ирландия)

Рефер: Хоражиш Фешник (Румъния)

Стартови сформира:

Сейнт Патрикс: 1. Джоузеф Ананг – 12. Хари Брокбанк, 5. Том Гривости
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР