ЦСКА допусна тежко крушение в Лигата на конференциите и отпадна

...
ЦСКА допусна тежко крушение в Лигата на конференциите и отпадна
Коментари Харесай

Сепси продължи черната серия на ЦСКА

ЦСКА позволи тежко поражение в Лигата на конференциите и отпадна още във втория квалификационен кръг на шампионата след мъчителна загуба с общ резултат 0:6 от носителя на Купата на Румъния – Сепси. Червените отстъпиха с 0:2 на „ Българска войска “ преди седмица, а нощес позволиха нови четири гола във вратата си в Сфънту Георге.

По този метод ЦСКА записа най-ранното си отпадане в евротурнирите от девет години насам. За последно „ алените “ не съумяха да отстраняват нито един противник през 2014-а година. Тогава те бяха отстранени от молдовския Зимбру във втория прелиминарен кръг на Лига Европа.

Начело на отбора тогова бе Стойчо Младенов, като първия мач в София приключи 1:1, а реваншът в Кишинев приключи без попадения и по този начин с гол на непознат терен Зимбру продължи.

Това бе второ следващо отпадане от евротурнирите още на първото ходило. През 2012-а година (б.р. – през 2013-а година клубът не взе участие в Европа) още веднъж във втория квалификационен кръг на ЛЕ ЦСКА бе отстранен от Мура по подобен метод – 0:0 в Словения и 1:1 на „ Васил Левски “. Треньор на столичани отново бе Стойчо Младенов.

От 2018-а година, когато се завърна в Европа, „ алените “ непроменяемо преодоляваха най-малко по два съперника на интернационалната сцена.

Иначе, ЦСКА продължи черната си серия против румънски противници и към този момент в 11 следващи дуела не съумява да победи съперник от северната ни съседка. На 17.10.1956-а година „ алените “ разрушават като хазаин Динамо Букурещ с 8:1. Загубата с 2:3 на реванша обаче неприятно повлича крайник.

След това на три пъти ЦСКА се изправя против Стяуа (1997/1998) – в Шампионската лига, Купата на УЕФА (2004/2005) и Лига Европа (2011/2012), като непроменяемо грандът от Букурещ продължава напред в елиминациите. Румънците печелят три от въпросните конфликти (2 вкъщи и 1 в София), а останалите 3 приключват наедно.

През есента на 2020-а година „ алените “ бяха в група на Лига Европа с ЧФР Клуж. Тогава столичани паднаха с 0:2 в София и стигнаха единствено до 0:0 като посетител. Сега не съумяха да преодолеят и Сепси, като не взеха нито един от двата дуела и даже не означиха и гол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР