ЦСКА допусна тежка загуба в първия си мач от Лигата

...
ЦСКА допусна тежка загуба в първия си мач от Лигата
Коментари Харесай

Жозе Моуриньо и Рома предадоха ценен урок на ЦСКА

ЦСКА позволи тежка загуба в първия си мач от Лигата на Конференциите. " Армейците " изгубиха с 5:1 от състава на Рома, на стадион " Олимпико ", и след срещата изникнаха няколко въпроса.

Можеше ли " алените " да подходят по различен метод? Можеше ли ЦСКА да загуби с по-малко? Можеше ли дуелът да се развие по друг метод и момчетата на Стойчо Младенов да си тръгнат с освен това от Рим? Защо се стигна до това проваляне и ще повлияе ли то по някакъв метод на сезона на ЦСКА? Може би мнозина си задават тези въпроси и в идващите редове ще разгледаме точно тях.

ЦСКА отпътува за Вечния град в положително въодушевление и зареден с оптимизъм. Всеобщото мнение и настройки бяха - " този мач е бонус и каквото и да стане, не трябва да се вършат драми ". Самият Стойчо Младенов, говорейки пред медиите, се опитваше да съобщи тези настройки в тима. " Армейците " трябваше да влязат в този конфликт с извънредно пробен състав. Множеството травми и санкции сведоха до най-малко вариантите пред Младенов. Заради отсъствието на Кайседо, Кох, Вион, Юга и Джеферсон, на Стойчо му се наложи не просто да заменя тези футболисти, а да прави вътрешни разбърквания и рокади. ЦСКА едвам съумя да събере група за мача.

От друга страна, сега тимът на Рома е в явен напредък и е " на гребена на вълната ". Жозе Моуриньо укрепи " вълците " с доста класни играчи и от началото на сезона тимът му ниже победа след победа. Всички тези условия, още преди мача, наклониха везните съществено в интерес на Рома. Да, футбол е и всичко може да се случи, само че всичките тези неща нямаше по какъв начин да не дадат отражение. Може да се каже, че ЦСКА излезе за този мач във допустимо най-неподходящия миг, а Рома - във допустимо най-подходящия.
 Дойдоха, видяха и най-хубавите ги признаха
Дойдоха, видяха и най-хубавите ги признаха

Левскари, не се подигравайте на Стойчо, че след това доста боли

И макар всички тези неща, ЦСКА би трябвало да бъде поздравен за метода по който организира дуела. ЦСКА не се затвори и въобще не изглеждаше опълченски против многомилионния състав на римските " вълци ". ЦСКА беше самоуверен, дръзновен и в много огромна част от мача показва прелестни футболни причини. Бъдете сигурни, че перфекционист като Жозе Моуриньо е проучил " армейците " чудесно и бил изцяло наясно с проблемите на тима. Хитрата португалска лисица съумя да се възползва и натискаше тъкмо там, където ЦСКА е ранен. Вероятно и той самият е бил сюрпризиран от метода на " алените " и това въпреки всичко даде някакъв резултат. ЦСКА съумя да поведе в Рим и смълча трибуните на " Олимпико ".

После всички видяхме какво се случи. Гениални осъществявания на Пелегрини и Ел Шараауи съумяха да извърнат развоя на събитията още до края на първото полувреме. И отново, все пак - ЦСКА излезе за втората част и съумя да сложи Рома под съществено напрежение. После пристигна 3-тия гол, аления картон и разумното се случи. Статистиката обаче е красноречива. " Армейците " сътвориха 11 положения за гол в Рим, 6 от които през второто полувреме. Процентите за владеене на топката пък са 55-45 в интерес на " вълците ". Нищожно преимущество, и то в случай, че тимът е играл с човек по-малко 10 минути.

ЦСКА въобще не би трябвало да се срами от представянето си. Дори в противен случай - би трябвало да се гордее със себе си. Никой не обича да бъде надвит с 5:1, само че на фона на целия мач, този резултат въобще не беше обективен. Затова и тимът беше поздравен и засипан със сюперлативи от самия Жозе Моуриньо. Затова и бе изпратен с овации от почитателите. Защото се бори и даде всичко от себе си. Защото игра, като еднакъв с еднакъв против един тим, който на процедура е от друга планета.

Този мач по никакъв метод не би трябвало да въздейства на " алените " и те би трябвало да продължат самоуверено напред, тъй като предстоят същинските тествания пред тима. Ясно е, че Рома освен е любимецът за първо място в групата, а и за спечелването на шампионата. Следващите два дуела, против Бодо/Глимт и Зоря, ще дадат отговора на въпроса - " има ли сили ЦСКА да излезе от тази група ".

Паралелно с това си вървят и мачовете от вътрешното състезание, следва и стартът за Купата на България. Ситуацията в клуба не разрешава никакво разпръскване. Обезкървеният червен тим би трябвало да продължи да се бори лъвски с проблемите и да продължава да надгражда. " Армейците " получиха добър урок от Рома. Че грешките се санкционират. Миг разконцентриране и огромните тимове те " удрят ". Ако ЦСКА се научи да прави същото на родна земя - тогава ще пожъне триумфите, които почитателите чакат. Да се научи да санкционира грешките на тимовете, против които играе. Да бъде праволинеен и да натиска там - където другите са " ранени ". Е, урокът е налице. Предаден персонално от Жозе Моуриньо и Рома.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР