ЦСКА-2 не можа да вкара серията с Миньор 2015 в

...
ЦСКА-2 не можа да вкара серията с Миньор 2015 в
Коментари Харесай

ЦСКА-2 не можа да спре Миньор 2015 към финала на А група Запад в ББЛ

ЦСКА-2 не можа да вкара серията с Миньор 2015 в съдбоносен трети дуел и тимът на Георги Младенов завоюва втората среща в столичната зала “Триадица ” с 87:80. Така перничани се класираха за финала в район Запад в Българската баскетболна лига (ББЛ) - А група.

В първия мач преди четири дни, също игран в “Триадица ”, Миньор 2015 се наложи даже по-убедително с 97:80. Дубълът на “армейците ” се постара да внесе повече конспирация и оспорвани моменти във втория конфликт, само че не съумя да вкара борбата в съдбоносен трети дуел и по този начин поставя завършек на сезона в ББЛ.

Тимът на Георги Младенов чака противника си на финала в район Запад - той ще се дефинира от дуела на Фаб Файв със Спортист Своге, които започнаха незабавно след мача на ЦСКА 2 с Миньор 2015. Фаб Файв води в серията с 1-0 победи и се нуждае от още една за край.

Най-резултатен за Миньор 2015 беше Константин Паисиев с 25 точки (без нито една тройка) и 11 битки. Той направи дабъл-дабъл и в предходната среща с “армейците ”, само че тогава записа 10 точки и направи 12 битки. За страдание, представянето му беше помрачено от травма на глезена 2:30 минути преди края на мача, когато съотборниците му трябваше да му оказват помощ да напусне паркета.

Георги Бързаков вкара 15 точки за перничани, а Милен Дудев и Боян Тенев прибавиха надлежно по 14 и 13.

За дубъла на ЦСКА с най-вече точки приключиха Мартин Русев и Калоян Колев - по 15, а Кристиян Челенков и Георги Цеков способстваха с 12 и 11.

Двубоят оправда упованията за това да бъде изпълнен напрегнато и оспорвани моменти, като още първата част се оказа много резултатна и приключи с 24-20 в интерес на перничани. Във втората четвъртина ЦСКА-2 се стараеше по всякакъв начин да редуцира изоставането си, само че противникът още веднъж се оказа по-ефективен в офанзива и усили още преднината си след 27-22 - общо 9 точки на почивката.

1:49 минути преди паузата “армейците ” получиха сериозен удар с дисквалификацията на Александър Александров - на него му беше отсъдено второ неспортсменско нарушаване и трябваше да напусне залата. Именно той беше най-резултатен за ЦСКА-2 в предходния мач от серията със своите 15 точки и 8 битки, а в днешния дуел все още беше записал 8+3.

Независимо от неналичието на Александров дубълът на “армейците ” завоюва третата четвъртина с 23-20 и резервира възможностите си за поврат през второто полувреме. Техните очаквания изглеждаха въодушевени и от непредвидения скандал на пейката на Миньор 2015 - още в треата минута на предпоследната четвъртина Мартин Мандалски изрази възмущение при промяна и се скара с треньора Младенов, който му сподели пътя към изхода от залата. Мандалски беше измежду най-полезните за Миньор 2015 в предходния мач със своите 10 точки - един от петимата с двуцифрен актив в срещата на 5 май.

ЦСКА-2 по този начин и не съумя в заключителната четвъртина да направи поредност от кошове без отговор и да смъкна забележителна порция от изоставането си. Перничани поддържаха задатък от 7-8 точки от самото начало, само че очертаващата им се победа беше ненапълно помрачена от травмата на Паисиев. Този факт въпреки всичко не се оказа решителен за моментната картина и Миньор 2015 съумя да довърши решително оставащите секунди и да подпечата класирането си в идната фаза.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР