ЦСКА 1948 постигна комфортна победа с в гостуването си на

...
ЦСКА 1948 постигна комфортна победа с в гостуването си на
Коментари Харесай

Ивайло Чочев и ЦСКА 1948 си капарираха третото място с лесен успех над Септември

ЦСКА 1948 реализира удобна победа с в гостуването си на Септември София в столично дерби от 26-ия кръг в родната efbet Лига. Всичко започва в заключителните моменти на първото полувреме, когато Ивайло Чочев  откри в 38-ата, а  Бирсент Карагарен  удвои в 41-ата минута.

В последната минута от постоянното време на първата част  Педриньо  си означи автогол и по този начин върна домакините в срещата, преди Чочев да вкара второто си попадение в 52-ата минута и по този метод да оформи крайния резултат.

/ /

Срещата започва в умерено движение с лек превес на домакините. Първият удар обаче беше насочен от гостите в десетата минута, когато Педриньо центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Ивайло Чочев стреля с глава, само че доста неопределено в навън.

Две минути по-късно Септември пропусна необикновен късмет да открие резултата. Георги Русев загуби топката в половината на Септември и Петър Чуич мигновено опитва извеждащо подаване за Мартин Петков на десния фланг, който избяга от Елитон в наказателното поле и стреля ниско към далечния ъгъл, само че топката мина на сантиметри от дясната греда на Даниел Наумов.

" Червените " пробваха да се настанят в половината на домакините в идващите минути, само че по този начин и не успяваха да стигнат нещо по-интересно пред вратата на Димитър Шейтанов.

В 29-ата минута обаче ЦСКА 1948 сътвори първата си релана голова обстановка. Парвиз Умарбаев центрира от свободен удар в наказателното поле, където Чочев беше изтърван и нанесе отличен удар с глава, само че Шейтанов съумя с върха на пръстите да отклони топката в лявата си греда и да предотврати несъмнено попадение. Впоследствие кълбото беше изчистено.

Натискът на гостите даде резултат в 38-ата минута, когато те откриха резултата посредством Чочев. Полузащитникът означи фантастично попадение непосредствено от директно свободен удар от към 20 метра и заби топката в левия ъгъл на Шейтанов, който нямаше по какъв начин да се намеси – 0:1.

Само три минути по-късно ЦСКА 1948 стигна и до втори гол. Парвиз Умарбаев центрира от корнер на първа греда, където Бирсент Карагарен стреля чудесно към вратата с глава от границата на вратарското поле, Шейтанов докосна топката, само че нямаше да я избие и тя попадна в мрежата му за повторно – 0:2.

В последните секунди на постоянното време на първата част Септември се върна в дуела, само че не и без доза шанс. Симеон Александров центрира от корнер във вратарското поле, където топката удари Педриньо, който не я видя от играчите пред него и я тя се насочи към вратата му. Даниел Наумов също не съумя да се намеси и по този начин резултатът беше понижен – 1:2.

Седем минути след старта на втората част ЦСКА 1948 още веднъж си върна задатъка от две попадения. След осъществяване на странично мятане отдясно по офанзивата на отбора Георги Русев игра с глава за Чочев, който пое топката, никой от футболистите на Септември не му се опълчи и халфът насочи несилен, само че много прецизен изстрел по земята от сериозна отдалеченост, който се спря в долния ляв ъгъл на Шейтанов – 1:3. Вратарят също можеше да се намеси по-добре в обстановката. Малко по-късно обаче голмайсторът в efbet Лига получи травма и напусна терена. 

В 65-ата минута домакините имаха нелош късмет още веднъж да се разпишат. Мартин Николов центрира отляво към наказателното поле, само че мощният вятър промени летежа на топката, което обърка Елитон и Ангел Лясков, след което тя попадна в Мартин Петков, който реши да приключва от въздуха от дъгата пред пеналтерията, само че кълбото мина малко над напречната греда на излезлия също напред Наумов.  

Гостите отстъпиха самодейността на съперника и в 72-ата минута Красимир Станоев шутира от отдалеченост пред наказателното поле, само че беше блокиран. Топката обаче се върна в него и от същата отдалеченост нанесе нов удар, който беше мощен, само че прелетя на сантиметри над напречната греда на Наумов.

Седем минути по-късно Радослав Кирилов получи на левия фланг, влезе в наказателното поле и шутира, само че над вратата.

Шест минути преди края на постоянното време Русев центрира от корнер на далечната греда, където Симеон Петров беше изтърван от Николов и стреля с глава, само че в навън.

В последните минути ЦСКА 1948 подвигна още веднъж оборотите и в 85-ата Русев мина безпроблемно около Асен Георгиев отляво и даде кълбото на Октавио, който стреля пред дъгата на пеналтерията, само че Шейтанов докосна топката и мазета удара в долния му ляв ъгъл в корнер.

Малко преди приключването на постоянното време в игра след интервенция се завърна Александър Колев, който размени Светослав Диков.

FT  ⚽  |

0:1 Ивайло Чочев 38'

0:2 Бирсент Карагарен 41'

1:2 Педриньо (автогол) 45'

1:3 Ивайло Чочев 52'

, 26-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ (3-5-2): 21. Димитър Шейтанов – 24. Стефан Милич, 5. Асен Георгиев (к), 26. Константин Чешмеджиев - 6. Атанас Кабов, 18. Петър Чуич, 20. Красимир Станоев, 25. Себастиан Якубяк, 13. Мартин Николов - 3. Мартин Петков, 17. Симеон Александров   

Резерви: 1. Иван Василев (вр), 7. Айкут Рамадан, 9. Валентин Йосков, 15. Влатко Стояновски, 10. Димитър Костадинов, 23. Йоан Гаврилов, 4. Иван Арсов, 11. Мартин Ачков, 14. Мартин Стоянов

Старши треньор: Светослав Петров



ЦСКА 1948 (4-2-3-1): 29. Даниел Наумов (к) – 19. Стив Фуртадо, 87. Симеон Петров, 14. Елитон, 16. Сидклей Перейра - 18. Ивайло Чочев, 39. Парвиз Умарбаев - 11. Бирсент Карагарен, 10. Георги Русев, 8. Педриньо - 55. Светослав Диков

Резерви: 33. Генадий Ганев (вр), 9. Александър Колев, 4. Ангел Лясков, 28. Емил Ценов, 24. Лазар Марин, 7. Марио Топузов, 58. Октавио Мантека, 99. Радослав Кирилов, 22. Реян Даскалов

Старши треньор: Тодор Янчев

Главен арбитър: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: Национален стадион „ Васил Левски “, град София
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР