ЦРУ подкрепя афганистански паравоенни групи, които действат безнаказано и често

...
ЦРУ подкрепя афганистански паравоенни групи, които действат безнаказано и често
Коментари Харесай

ЦРУ подкрепяло "отряди на смъртта" в Афганистан

ЦРУ поддържа афганистански паравоенни групи, които работят безнаказано и постоянно екзекутират цивилни лица по време на набези през нощта и са виновни за изгубването на обвинени, предадоха организациите. Това сочи отчет на правозащитната организация „ Хюман райтс уоч “, която е документирала най-малко 14 случая от края на 2017 година доникъде на 2019 година В тях се твърди, че подкрепяните от Централно разузнавателно управление на САЩ „ ударни групи “ правят съществени злоупотреби по време на нощни нападения, като да вземем за пример един в югоизточната провинция Пактия, при който паравоенен отряд умъртви 11 обвинени мъже, в това число осем, които са си били вкъщи за отбелязване на празник.

„ Хюман райтс уоч “ счита, че военните „ са правили изтезания без съд и присъда “. Сред закононарушенията са извънсъдебни убийства, отвличания и офанзиви против здравни обекти. Докладът е основан на свидетелства на десетки очевидци и локални поданици. Подкрепяните от Централно разузнавателно управление на САЩ сили са правили нощни акции, в които са вземали наложително хора от домовете им. Има изказвания, че някои от интервенциите са били против медицински лица, които са лекували талибани в оспорвани или следени от ислямистите региони.

„ Разширявайки интервенциите против талибаните, Централно разузнавателно управление на САЩ даде опция на необмислено настоящи афганистански сили да извършат зверства, в това число извънсъдебни изтезания и изгубвания “, споделя Патриша Госман, създател на отчета. " В случай след случай тези сили просто са разстрелвали хората под техен надзор и са подложили цели общности на терора на злоупотребите с нощните нападения и безразборни въздушни удари ", добави тя.

Афганистанските управляващи и американските сили усилиха потреблението на паравоенни групи за битка с надигащите се талибани, които затрудняват афганистанските сили за национална сигурност. Паравоенните сили не попадат под юрисдикцията на естествените командни вериги и по тази причина над дейностите им има по-малък контрол, се споделя в документа. Говорейки пред „ Хюман райтс уоч “, един посланик ги определил като " отряди на гибелта ".

Централно разузнавателно управление на САЩ оспори отчета и съобщи, че доста от обвиняванията против афганистанските специфични сили са " евентуално погрешни или пресилени ". Говорителят на Централно разузнавателно управление на САЩ Тимъти Барет сподели, че тайната организация организира своите световни интервенции в сходство със закона и при постоянна система за контрол.

 ОПЕРАЦИЯ

Пентагонът популяризира видео от офанзивата на американски командоси против скривалището на водача на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади, при която той бе премахнат в Сирия. Генерал Кенет Макензи от централното командване разяснява на конференция във Вашингтон как е бил атакуван комплексът. На записа се вижда напредването на група бойци отвън границите на парцела, унищожаването на група терористи и взривяването на постройката с въздушни удари. Макензи удостовери, че Ал Багдади се е самовзривил в тунел дружно с две, а не три деца. Генералът отговори, че няма данни водачът на ИД да е плакал и молил за прошка, както съобщи по-рано президентът Доналд Тръмп.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР