Цитрусовите плодове като портокали, мандарини и лимони, както и яйцата

...
Цитрусовите плодове като портокали, мандарини и лимони, както и яйцата
Коментари Харесай

Цитруси, захар и яйца пак поскъпват

Цитрусовите плодове като портокали, мандарини и лимони, както и яйцата не престават да нарастват, демонстрират данните на комисията по стоковите тържища. През предходната седмица цената им на едро се е качила сред 6 и 13,8%.

По-чувствително повишаване - с 5%, има и при яйцата и на едро броя към този момент е 21 ст. С сходен % нараства и захарта, като кг е стигнал 1,45 лева

При останалите съществени хранителни артикули няма огромно придвижване на цените.

Според данни на КНСБ за март лимоните са поскъпнали с 43,6% и цената им към този момент е над 5 лв. по пазарите. Значително нарастване има и при картофите (26,1%), чесъна (45,4%), зелето (15,3%), моркови (14,3%), лук (13,9%). Най-голямо е повишаването на джинджифила - със 100,8% през март до 15 лева за кг на дребно.

Има нарастване и при свинското месо - с 5,2%, което се дължи главно на свития импорт от Испания, а българските производители дават 40% от потреблението. С над 4% нараства олиото.

Има мощен спад на цените на домати и краставици през предходната седмица поради появяването на българска продукция. Оранжерийните домати са паднали с близо 10% и цената им на едро към този момент е под 2,50 лв.. При краставиците понижението е още по-голямо - с над 12 на 100. За седмица цената им на едро пада от 3,22 на 2,81 лева
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР