Цитрусови плодове имат не само полезни, но и вредни свойства.

...
Цитрусови плодове имат не само полезни, но и вредни свойства.
Коментари Харесай

Кога сокът от грейпфрут става смъртоносен?

Цитрусови плодове имат освен потребни, само че и нездравословни свойства. Сред тях се отличава грейпфрутът, който може да бъде дори смъртоносен, когато се приема с избрани медикаменти. До този извод са стигнали учени от Онтарио в свое.
Те са съставили лист от 43 медикаменти (можете да го видите в приложения в предното изречение линк), които могат да причинят съществени здравословни проблеми, когато се одобряват в композиция със сок от грейпфрут.
 Сок от грейпфрут: Топи мазнините за нула време! Сок от грейпфрут: Топи мазнините за нула време!
Не ви ли се желае да изглеждате фантастично, без да се постанова да спазвате строги диети и да се лишавате от всяка една обичана за вас хран...
Същевременно учените побързаха да успокоят, че вероятността от съдбовен излаз е малко вероятнa, само че въпреки всичко съветът им е пациентите да не поемат непростим риск.
Грейпфрутът съдържа фуранокумарин - вещество, което усилва резултата на токсините, а също по този начин пречи на естественото разтваряне на някои медикаменти. Това може да докара до предозиране и съществени странични резултати, безапелационни са откривателите.
При потреблението на сок от грейпфрут или на самия плод, въпросното вещество се отделят от човешкото тяло в границите на 24 часа. Експертите означават, че други цитрусови плодове като портокали, мандарини и лимони, също могат да имат негативен резултат върху здравето, сходен на този от грейпфрута.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР