Циститът е изключително неприятно заболяване, причинено от възпаление на пикочния

...
Циститът е изключително неприятно заболяване, причинено от възпаление на пикочния
Коментари Харесай

Това заболяване изключително много ни тормози, ето как да се справите с него

Циститът е извънредно неприятно заболяване, породено от инфектиране на пикочния мехур. Почти всеки се е сблъсквал с него най-малко един път в живота си, само че към момента не всеки знае по какъв начин вярно да лекува цистит и в този случай той може да се смята за хронично заболяване. 

Най-често, като се приказва за цистит, се има поради по този начин нареченият изострен цистит. Острият цистит е остро инфектиране на пикочния мехур. Циститът се предизвиква от действието на бактерии върху лигавицата на пикочния мехур, което предизвиква отичане и води до болежка в долната част на корема, постоянно уриниране с болежка и поява на кръв в урината, написа Zdrave.to.

За лекуване на цистит се предписват антибиотици. Изборът на антибиотици за лекуване на това заболяване е подбуден от проучвания и е дефиниран в клиничните инструкции, които управляват уролога. Разбира се, по-добре е да се предписват антибактериални медикаменти, като се вземат поради резултатите от бактериологичната просвета на урина, само че при положение на изострен цистит пациентът няма опция да изчака, до момента в който анализът е подготвен.

Ако циститът се повтаря три или повече пъти в годината или два пъти за шест месеца, тогава приказваме за рецидивиращ или продължителен цистит. Само антибиотиците не са задоволителни за лекуване на продължителен цистит. Предотвратяването на рецидив е от значително значение.

Профилактиката включва елиминиране на провокиращи фактори от живота на пациента посредством смяна на метода на живот. Може да се организира и имунопрофилактика, антибактериална профилактика, могат да се предписват медикаменти за повишение устойчивостта на лигавицата на пикочния мехур.

Само набор от ограничения и повсеместен обзор на пациента могат да се оправят с повтарящата се зараза, тъй че е значимо да се свържете с експерт навреме, с цел да предпише вярното лекуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР