Ципрас заяви, че уважава чувствата на гърците от Северна Гърция,

...
Ципрас заяви, че уважава чувствата на гърците от Северна Гърция,
Коментари Харесай

Ципрас: Македония трябва да фигурира в името на нашите съседи

Ципрас съобщи, че почита възприятията на гърците от Северна Гърция, които стачкуват

Повече от 25 години нашите съседи са приети под името „ Република Македония “ от доста страни по света. Не е неуместно името „ Македония “ да се включи в едно комплицирано име на страната. Това съобщи гръцкият министър председател Алексис Ципрас, представен от БГНЕС и Нова тв.

Гръцкият министър председател съобщи, че почита загрижеността и възприятията на своите сънародници от Северна Гърция, които през днешния ден са излезли на митинг във връзка със разногласието за името. Ципрас даже декларира, че е „ на половина македонец “.

Призовавам нашите съграждани да бъдат трезви и да разграничават това, което е добре за националния интерес и това, което не е. Липсата на решение по разногласието за името го подкопава, съобщи Ципрас и добави: „ В продължение на 25 години нашите съседи са приети под името „ Република Македония “ от редица страни по света, до момента в който ние се борим на всички места, да ги назовават БЮРМ “.

" И не е неуместно да се включи наименованието „ Македония “ в едно съставно име – географско, само че тъй че за всички да е ясно, че то няма да съдържа искания към историята и териториалната целокупност на други нации ", акцентира Ципрас.

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР