Ципрас: Надявам се моят приятел Заев да спечели референдумаДоговорът от

...
Ципрас: Надявам се моят приятел Заев да спечели референдумаДоговорът от
Коментари Харесай

Ципрас: Надявам се моят приятел Заев да спечели референдума

Ципрас: Надявам се моят другар Заев да завоюва референдума
Договорът от Преспа е доста значим и от историческо значение и в случай че бъде утвърден на референдума в Македония, ще даде неповторима опция за Гърция и Солун. Това съобщи гръцкият министър председател Алексис Ципрас.

Той се надява, че референдумът, който ще се организира на 30 септември, ще бъде сполучлив и също по този начин се надява, че болшинството от гръцките депутати също ще одобрят значимото съглашение.

По мотив на различията си с Панос Каменос към контракта, Ципрас съобщи, че почита мнението му, само че безусловно не е склонен с него. „ Вярвам, а и самият той схваща, че този контракт отваря вероятности пред Гърция “, добави министър председателят.

Попитан дали е допустимо провеждането на предварителни избори поради другите позиции по Македония вътре в ръководещата коалиция, Ципрас предизвести, че не би трябвало да се избързва.

„ На 30 септември в Скопие има референдум. Иска ми се и се надявам, че моят другар Зоран Заев ще го завоюва. След него идва сложен развой на конституционни промени, които ще приключи в края на януари. А той в действителност е сложен, тъй като изисква измененията да бъдат утвърдени от две трети от депутатите в македонския парламент “, напомни Ципрас. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР