Цинизъм е да обвиниш родителите за недостига на места в

...
Цинизъм е да обвиниш родителите за недостига на места в
Коментари Харесай

Паргов: ГЕРБ си играят на пинг-понг със съдбата на младите родители |

Цинизъм е да обвиниш родителите за дефицита тук-там в ясли и детски градини. Това сподели в декларация от името на групата на социалистите Калоян Паргов при започване на съвещанието на Столичния общински съвет.

Той изясни, че възмущението е провокирано от опита нерешеният проблем да бъде трансфериран от болната на хубавичко глава.

„ Оказа се в последна сметка, че след 10 години стабилно несправяне и устойчиви обещания, за този дефицит тук-там са отговорни родителските организации ”, уточни Паргов и се обърна към кмета на София: “Ако толкоз мощно се влияете от мнението на родителите, за какво вие, ръководещите от ГЕРБ, не ги чухте, когато години напред молиха за действителни дейности за създаване на ясли и градини, а не за официално отношение към казуса, гарнирано с документална еквилибристика? ”.

“Хаосът в ръководството на ГЕРБ към този момент е общоизвестен факт и всекидневно се сблъскваме с резултатите от него “, безапелационен е водачът на Българска социалистическа партия – София. Той попита кмета Фандъкова дали синхронизацията сред дейностите на Столична община по казуса с детските градини и общественото министерство е толкоз мъчно постижима.

„ Социалната ви министърка, която се гордее с партийното си участие в ГЕРБ и по партийна линия явно сте й партиен шеф, единствено преди два дни изясни, че за поредна година парите за майчинство за втората година няма да бъдат увеличени и ще останат в позорния размер от 380 лева, тъй като майките трябвало да бъдат подтиквани да се върнат на работа “, посочи Паргов и добави: „ Дотук добре, обаче – параграф 22. Как да се върнат на работа, откакто самата госпожа Фандъкова признава, че дефицитът тук-там в ясли е над 5 000? Една голяма въпросителна е кой ще гледа децата на тези майки, които са подтиквани с тези мизерни майчински да се върнат час по-скоро на работа “.

Калоян Паргов прикани столичния кмет незабавно да прегледа отчета на съветниците от „ Българска социалистическа партия за България “, в който се оферират обезщетения за родителите, чиито деца са останали без място в яслени групи и средствата да бъдат заложени в бюджета на Столична община за 2021 година

„ Това ще бъде знак на разсъдък от ваша страна, тъй като в случай че не го извършите, ще стане видно за всички, че ГЕРБ си играят на “пинг-понг ” със ориста на младите родители. Няма да ви дадем пари, с цел да си гледате децата, с цел да се върнете на работа, само че няма да ви осигурим и места в детски ясли за тях “, добави той.

Калоян Паргов акцентира, че това е цинично и безконтролно отношение към бъдещето на българската нация, която от години е в демографска рецесия, граничеща с злополука.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР