Циклонът Мока“ отне живота на най-малко 400 души в щата

...
Циклонът Мока“ отне живота на най-малко 400 души в щата
Коментари Харесай

Жервите на циклона ,,Мока“ вече са стотици

Циклонът „ Мока “ лиши живота на минимум 400 души в щата Ракхайн в Мианма. Щетите са съществени в западните елементи от страната. Това заяви за ДПА представител на опозиционното държавно управление на националното единение, което се намира в заточение, представен от Българска телеграфна агенция.

Циклонът прерасна в най-мощния вихър, връхлитал района през последното десетилетие.  Въздействието му бе изключително мощно усетено в Ракхайн (щат, намиращ се на западното крайбрежие на Мианма).

Правителството на националното единение бе образувано след военния прелом в Мианма през 2021 година като опция на ръководещата хунта. То предизвести авансово хората за наближаващия циклон и се занимава с активността по организирането на интернационалната помощ за потърпевшите.

 

Тропическия циклон доближи крайбрежията на Мианма и прилежащ Бангладеш в неделя със скорост на ветровете, която тук-там доближи над 250 км/ч. Пълният размер на вредите след естественото злополучие към момента не е конкретизиран заради спирането на информационните услуги в редица обитаеми места.

Местен новинарски уебсайт заяви за стотици смъртни случай на мюсюлмани рохинги. Твърди се, че огромна част от тях са се удавили или са били ударени от падащи дървета.

След преврата разселените представителите на мюсюлманите рохинги живеят в спонтанни приюти в района на щата Ракхайн заради продължаващото принуждение от страна на ръководеща хунта, отбелязва ДПА.

Дори преди

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР