Циклонът Бенджамин“ удари почти цяла Германия Почти цялата територия на

...
Циклонът Бенджамин“ удари почти цяла Германия Почти цялата територия на
Коментари Харесай

Циклонът „Бенджамин“ удари почти цяла Германия

Циклонът „ Бенджамин “ удари съвсем цяла Германия
Почти цялата територия на Германия се оказа по властта на циклона „ Бенджамин “ - на север и в централните елементи на страната се изливат проливни дъждове, съпроводени от поривисти ветрове, а на юг има мощен снеговалеж. Поради метеорологичните условия управляващите издадоха предизвестие за жителите на 27 окръга в Баварските Алпи, както и на югоизток в региона на Рудните планини, съобщи ТАСС.

В някои обитаеми места равнището на заплаха е нараснало до код "червено", като се чака до петък да паднат до 90 сантиметра сняг. Синоптиците предизвестяват, че в случай че снеговалежът на юг спре в идващите дни, това ще бъде изключение.

Има опасност от лавини освен в Германия, само че и в Австрия. Поради неприятното време в двете републики минимум 9 души починаха през последните дни, а в редица общини бяха затворени учебните заведения.

В Австрия целият ски курорт Хокхар е бил евакуиран предходния ден. Местните управляващи се опасяват от рухването на извънредно мощни лавини и произшествия, сходна на тази, случила се преди към 20 години в Галтюр - тогава снежни маси покриха цяла община, вследствие на което 31 души починаха.

В северната част на Германия има рискова обстановка в региона на град Куксхафен. Там оперативните служби построяват краткотрайни бентове, защото равнището на водата в язовирите се е повишило заради преваляванията. Заради бурята са прекъснати телекомуникациите в някои елементи от Северно море. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР