ЦИК трябва да реши проблема с машините в обозрим срок,

...
ЦИК трябва да реши проблема с машините в обозрим срок,
Коментари Харесай

Спорът за собствеността на машините за гласуване продължава

ЦИК би трябвало да реши казуса с машините в обозрим период, разгласи служебният министър председател Стефан Янев. Спорът за собствеността на устройствата за гласоподаване сред ЦИК и компанията снабдител продължава.

Според „ Сиела Норма “ дължимата сума по контракта за доставки на машините е 4.5 млн лв.. Затова, по думите им, машините не престават да са благосъстоятелност на компанията и за използването им на 11 юли се дължи наем по 1500 лв. на устройство или близо 14 милиона лв..
Снимка: bTV
" Договорът е обществен, там написа, че собствеността се трансферира с заплащането явно и ЦИК признава, че не ги е платил явно, собствеността е наша, надяваме се да не го изясняваме в съда ", съобщи изп. шеф на „ Сиела Норма “ Веселин Тодоров.

От Велико Търново служебният министър председател прикани ЦИК да решат казуса.

„ Това е тяхна отговорност, те са в взаимоотношения с компанията, доставила машинита. Надявам се да го решат в обозрим период, тъй че да нямаме терзания, че машините няма да бъдат обезпечени или да работят както е належащо “, сподели Стефан Янев.

От ЦИК не разясниха резултатите от диалозите с компанията снабдител на машините. Вчера представителят на ЦИК Росица Матева беше безапелационна, че страната е притежател на машините и наем не се дължи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР