ЦИК ще реши в рамките на деня дали е позволено

...
ЦИК ще реши в рамките на деня дали е позволено
Коментари Харесай

ЦИК решава дали ВОЛЯ може да ползва знак, регистриран във ВВС

ЦИК ще реши в границите на деня дали е разрешено използването на знака, вписан в регистъра на въздушните средства, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. Решението, което следва да бъде взето, е във връзка на импортирания през вчерашния ден сигнал от МО за непозволеното потребление на знака на Военновъздушните сили от страна на политическа партия - " Воля-българските родолюбци ".

В сигнала се упорства за премахването на този народен знак от всички пропагандни материали на политическата партия, за недопускане на политически внушения, които уронват престижа на военнослужещите и на Българската войска.

В сигнала, изпратен до ЦИК, се показва, че потреблението на знака за политически цели е жестоко нарушаване на Изборния кодекс, Закона за защитата и Въоръжените сили. Знакът за национална принадлежност на самолетите и вертолетите от българските Военновъздушните сили съставлява три концентрични кръга в цветовете на българското национално знаме и е вписан в регистъра на военните въздухоплавателни средства на Република България, показват още в сигнала си МО.

От там прецизират, че въпросният знак се слага върху тялото, опашката и крилата на въздухоплавателните машини, за разпознаването им от въздуха и от земята.

От МО прецизират, че политическа партия " Воля-българските родолюбци " е записана за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент на Република България на 26 май 2019 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР