ЦИК ще проверява в ГРАО за неправомерно гласували. До 6

...
ЦИК ще проверява в ГРАО за неправомерно гласували. До 6
Коментари Харесай

ЦИК проверява в ГРАО за незаконно гласували след вота

ЦИК ще ревизира в ГРАО за непозволено дали своят вот. До 6 октомври от Централната изборна комисия (ЦИК) се задължават да върнат получените изборни описи с приемо-предавателен протокол откакто ги ревизират в " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО) на Министерство на регионалното развитие.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд посредством Централната изборна комисия в тридневен период от оповестяването му.

Избирателните описи ще бъдат предадени от СИК/ПСИК дружно с заявления, удостоверения, описи на заличените лица и описи за в допълнение регистриране на придружителите. След това ще се сформира приемо-предавателен протокол в 2 екземпляра сред РИК и съответното Търговски закон " ГРАО ". 

Ако има неналичия от РИК ще уведомят неотложно ЦИК.

За задачите на инспекцията от Централната изборна комисия ще предадат на Групово дело " ГРАО " в Министерство на регионалното развитие на книжен притежател получените от СИК отвън страната сканирани списъци за гласоподаване отвън страната.

За предаването на описите се сформира приемо-предавателен протокол в 2 екземпляра сред ЦИК и Групово дело " ГРАО " в Министерство на регионалното развитие.

Ще бъдат проверявани всички гласували - в страната, в това число дописаните под чертата, гласоподавателите в чужбина. Ще се ревизира дали има малолетни, сложени под забраняване, наказани, умряли до началото на изборния ден, хора без българско поданство. 

Тяхното неодобрение бе подбудено от разкриването на огромен брой изборни секции в Турция
На инспекция подлежат и хората, вписани в изборен лист по сегашен адрес и дали своят вот по непрекъснат адрес.

Ако се откри, че има непозволено дали своят вот, ще се изготви лист на тези лица, който се предава в ЦИК, ведно с приложени към листата заверени от Групово дело " ГРАО " копия от съответната страница на изборния лист и показаните при гласуването удостоверения и заявления. 
ТЕМА преди 2 часа 1610 преди 2 часа 529 преди 2 часа 1084
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР