ЦИК ще коригира публикуваните снощи данни при 100 процента обработени

...
ЦИК ще коригира публикуваните снощи данни при 100 процента обработени
Коментари Харесай

ЦИК се захваща да коригира данните от изборите

ЦИК ще поправя оповестените нощес данни при 100 % обработени секционни протоколи в Районните изборни комисии, предава БНР.

Причината е в пропуснатите данни от 11 секционни комисии зад граница. Протоколите са от Турция, те са пратени съответно в София, дори са оповестени в страницата на ЦИК. Но не са въведени от " Информационно обслужване ".  Ще бъде поправена и изборна интензивност, която също беше оповестена във вчерашния ден.

Всички 31 районни изборни комисии предадоха изборните бумаги и секционните протоколи в Централната изборна комисия. Вече тече повторна инспекция на данните от гласуването.

До четвъртък вечерта се чака да бъдат оповестени публични резултати, а до неделя и имената на определените за депутати в 49-тото Народно заседание.

Вотът в Турция

По-рано днес Би Ти Ви заяви, че 779 гласа за Движение за права и свободи от Бурса не са били регистрирани в ЦИК. Според представителя на изселническата общественост в Турция Танер Чавуш повода е човешка неточност на представител в София.

Въпросните гласове за Движение за права и свободи са регистрирани в секциите в Минареличавуш и Караман 1 в община Нилюфеир. Те обаче са записани като 0 в протоколите на ЦИК. Според Чавуш тези гласове са били разпределени за ПП-ДБ и ''Левицата''.

Танер Чавуш е подал тъжба в ЦИК по случая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР