ЦИК реши как ще се сгъват бюлетините. Това съобщи говорителят

...
ЦИК реши как ще се сгъват бюлетините. Това съобщи говорителят
Коментари Харесай

ЦИК сгъна бюлетината за изборите

ЦИК реши по какъв начин ще се сгъват бюлетините . Това заяви представителят Александър Андреев.

Сгъването, което показва е примерно . Избирателите сами ще могат да дефинират по какъв начин да прегънат бюлетините, само че би трябвало да са забележими отрязъкът и мястото, където се поставят печатите на изборната администрация.

Сгъването е същото, както на предишни избори, изясни Андреев. По същия метод ще се сгъва бюлетината и за кметове. Там, където бюлетината ще е по-дълга, сгъването ще е по същия метод - два пъти по ширина. Андреев предлага, откакто се постави печатът върху бюлетината, гласоподавателят да я сгъне още един път по вертикала. Така ще се резервира тайната на вота.

Девет сдружения за наблюдаване на изборите са регистрирани. Две интернационалните организации ще следят вота у нас на 27 октомври.

55 сигнала са подадени в ЦИК . Всеки ден постъпват сигнали в изборната администрация, както разясни Александър Андреев.

Днес са тръгнали първите камиони с бюлетини към пет области, изясни още той. По график те ще бъдат доставяни и по другите общини. Вече тече образованието на ОИК. В идващите дни стартира образованието и на членовете на СИК.
анкета
Ще гласувате ли на 27 октомври?
Да, постоянно гласоподавам Не Обмислям дали има смисъл Да, въпреки и да не съм избрал Ако времето е неприятно Виж резултати
Да, постоянно гласоподавам

Не

Обмислям дали има смисъл

Да, въпреки и да не съм избрал

Ако времето е неприятно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР