ЦИК публикува окончателните данни от първия тур за местните избори

...
ЦИК публикува окончателните данни от първия тур за местните избори
Коментари Харесай

В две села на балотаж отиват по трима кандидати за кмет

ЦИК разгласява окончателните данни от първия тур за локалните избори в съвсем всички регионални градове. Категорично в 18 регионални града ще има балотажи, на първи тур в 9 регионални града има определен кмет. Осем от тях са извоювани от претенденти на ГЕРБ, а в един – от Движение за права и свободи и това е Кърджали.

В две обитаеми места на балотаж ще се явят по трима души, които са получили еднакъв резултат на първия тур на изборите. Това са селата Знаменосец в община Раднево и Александрово в община Ловеч.

200 Общински изборни комисии от общо 265, към този момент са предали изборните бумаги в ЦИК. Тези, които се чакат са София, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново и Русе.

До края на деня изтича 48-часовият период, в който Общинските изборни комисии би трябвало дефинитивно да разгласят резултатите от първия тур и да насрочат балотажи, там където се постанова.

В Пловдив следва балотаж ГЕРБ против Вътрешна македонска революционна организация, във Варна малко не доближи на сегашния кмет да победи на първи тур.

В Плевен също актуалният кмет, който се яви като самостоятелен, отива на балотаж против претендента на ГЕРБ.

В Ловеч ще се състезават ГЕРБ и Българска социалистическа партия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР