ЦИК предлага на управляващите да бъде увеличено възнаграждението на членовете

...
ЦИК предлага на управляващите да бъде увеличено възнаграждението на членовете
Коментари Харесай

ЦИК предлага по 100 лв. на член на СИК


ЦИК предлага на ръководещите да бъде увеличено възнаграждението на членовете на Секционните изборни комисии. Това стана ясно от думите на ръководителя на комисията Стефка Стоева, представена от БГНЕС.

"Вече сме разискали 5 кардинални решения, които сме изпратили за координиране. В тях сме предложили по-високи хонорари на членовете на секционните изборни комисии - 95-100 лева на ръководител за първия тур. Досегашните хонорари остават за втория тур, който по принцип е по-лек. Отделено сме предложили и заплащане за присъединяване на членовете в образование, с цел да могат да пътуват до мястото, където то се организира “, разяснява Стоева пред публицисти по време на кръгла маса, отдадена на подготовката на ЦИК за локалните избори.

Така, в случай че страната усили парите на членовете на СИК, те ще получават сред 150 и 160 лева общо от двата тура. В момента членовете на СИК вземат малко над 50 лева

До 6-ти септември ЦИК пък би трябвало да назначи всички общински изборни комисии, които стартират да работят от тази дата.

„ 31 юли е срокът, до който би трябвало да са подготвени част от нашите решения. От четвъртък започваме да одобряваме изборните бумаги. До края на август ЦИК би трябвало да е приела всички свои решения и бумаги, които са основата за започване на изборния развой. Вече сме разискали 5 кардинални решения, които сме изпратили за координиране ", сподели още Стоева, като измежду тях е и предлагането им за повдигане на възнагражденията на членовете на секционните комисии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР