ЦИК откри процедура за закупуване на 9 600 машини за

...
ЦИК откри процедура за закупуване на 9 600 машини за
Коментари Харесай

ЦИК реши да се купят 9600 машини за електронно гласуване

ЦИК откри процедура за закупуване на 9 600 машини за електронно гласоподаване. Решението за това е взето през вчерашния ден на закрито съвещание на ЦИК. 

" Предстои поръчката да се организира в съкратени периоди, а не тези, заложени в Закона за публичните поръчки, защото желаят да дадат повече време на производителя за машините ", обясни зам.-председателят на ЦИК Кристина Цанкова - Стефанова, представена от БГНЕС. 

Решението, публикувано на страницата на ЦИК гласи, че се открива спортна процедура с договаряне за възлагане на социална поръчка с предмет доставка на 9600 профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване. Те са с конфигурирани систематичен и прибавен (реализиращ изборните процеси) програмен продукт, в това число и на софтуера, който ръководи профилираните хардуерни устройства в цялостен комплект с изходния код, тъй че систематичният и приложният програмен продукт да имат опция да се модифицират за всевъзможен тип избори, планувани в Изборния кодекс, без интервенция на доставчика. Както и реализирането на дейностите и процесите, представляващи логистично обезпечаване и обслужване на профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване при произвеждането на избори за народни представители през 2021 година и образование на ЦИК, РИК и СИК за работа със профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване. 

Максималната планирана стойност на социална поръчка е сума в размер на 36 милиона лева без включен Данък добавена стойност. 

Припомняме, че на 8 октомври 2020 година Народното събрание реши окончателно в секциите с над 300 гласоподаватели ще има опция за гласоподаване и на машина, и с обичайна хартиена бюлетина, а всеки гласоподавател самичък ще избира по какъв начин да упражни правото си на избор. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР