ЦИК още на 2 септември излезе с решение. Предложихме на

...
ЦИК още на 2 септември излезе с решение. Предложихме на
Коментари Харесай

ЦИК: Нямаме сигнали за купуване на гласове

ЦИК още на 2 септември излезе с решение. Предложихме на Общинската изборна комисия в София да бъде разграничена в 3 разнообразни пункта, като се реализира конферентна връзка. Общинската изборна комисия реши приемането на бюлетини да бъде по различен метод - всички ще бъдат в "Арена Армеец ", само че вътре в залата ще има три пункта. Надявам се да има добра организация, редът се дефинира от Общинската изборна комисия ". Това сподели представителят на ЦИК Таня Цанева в студиото на "България заран " по Bulgaria ON AIR.

Тя показа, че ЦИК е предложила различен вид, с цел да не се получават ексцесии.

,,Секционните изборни комисии в страната към този момент са назначени, стартират и образования. Опитахме се финансово да ги компенсираме добре, защото този труд не е по никакъв начин лек. Надяваме се да успеем да проведем едно съответно, положително образование. Призовавам партиите да не сменят в последния миг членове на секнционни изборни комисии ", разяснява Цанева.

По думите ѝ по-сложна ще бъде обработката на бюлетините за общински съветници, защото там има и преференции.

,,До този миг за пазаруване на гласове няма сигнали, които са постъпили в ЦИК. Имаме такива, че социологически проучвания, които се разгласяват, не са с нужната информация. Апелирам да бъдат добре подготвени членовете на секционните комисии, с цел да протича изборният ден по-лесно ", изясни представителят на ЦИК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР