ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна на

...
ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна на
Коментари Харесай

Кабинетът и ЦИК работят в синхрон за честни и прозрачни избори

ЦИК може да разчита на цялостно подпомагане от страна на изпълнителната власт за подготовката и провеждането на почтени и транспарантни избори. Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев на среща с управлението на ЦИК в Министерския съвет. Това оповестиха от държавната пресслужба.

В срещата взеха присъединяване вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, министрите на превоза и известията Георги Гвоздейков, на електронното ръководство Валентин Мундров, на външните работи Стефан Димитров, на правораздаването Мария Павлова, на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, както и представители на Министерство на вътрешните работи.

Служебният министър председател Димитър Главчев означи, че Министерски съвет към този момент е приел план-сметката за. По думите му организационно-техническата активност е в ръцете на министър Гвоздейков . Министър-председателят изрази убеденост, че със взаимни старания може да се оправдаят предстоящият на жителите за почтени и транспарантни избори.

" От нас зависи гласоподавателите да са сигурни, че гласът им ще бъде регистриран както е подаден и да бъдат спокойни за изборните си права ", уточни ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова. Според нея организацията на идния избор в механически аспект не следва да бъде по-сложен от състоялите се локални избори.

Представителите на Министерски съвет и ЦИК разискаха периодите за другите действия в хода на подготовката на изборите у нас и зад граница.

Междувременно структурите на Министерство на вътрешните работи по места към този момент работят интензивно против изборната търговия и за противопоставяне на " брокерите на гласове ".
 Министерски съвет утвърди план-сметката за подготовката на изборите 2 в 1 през юни
Министерски съвет утвърди план-сметката за подготовката на изборите 2 в 1 през юни

Организационно-техническата подготовка на изборния развой е предоставена на министъра на превоза и съобщенията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР