ЦИК даде разрешение да бъдат задържани и обвинени за нарушаване

...
ЦИК даде разрешение да бъдат задържани и обвинени за нарушаване
Коментари Харесай

ЦИК разреши петима кандидати за кметове и общински съветници да бъдат задържани

ЦИК даде позволение да бъдат арестувани и упрекнати за нарушение на изборните правила петима души, измежду които е кметът на Несебър Николай Димитров. Това излиза наяве от пет обособени решения, оповестени на уеб страницата на комисията.

Решенията са въз основата на постъпили стимулирани претенции на Главния прокурор Сотир Цацаров през вчерашния ден.

Николай Димитров е самостоятелен претендент за кмет на Несебър, който се бори за четвърти мандат.

ЦИК е дала такива позволения и за Петър Тодоров и Георги Георгиев - претенденти за общински съветници в Несебър, както и за Константин Лефтеров - претендент за общински консултант в Свети Влас и за претендента за кмет Атанас Япаджиев. Те ще бъдат привличани и арестувани като обвинен по досъдебно произвеждане за нарушаване на изборните права, най-вероятно се има поради пазаруване на гласове или подготовка за такова действие.

Припомняме, че на 19 октомври беше извършена профилирана полицейска акция, при която са били арестувани за разпит хора от несебърското село Оризаре, а от вкъщи на кмета на Несебър и от магазина на брачната половинка му Нури Димитрова, която е дизайнер и оценител на диаманти, e била конфискувана огромна сума пари. Били са претърсени и домовете на претенденти за общински съветници от разнообразни политически партии в Несебър и в близките села.

По непотвърдена информация спецакцията е по сигнал за пазаруване на гласове. По думите на Николай Димитров става въпрос за опит за злепоставянето му от негови съперници.

Операцията е почнала взаимно с Комисията за нелегално добито имущество и е прераснала в следствие на мрежа за пазаруване на гласове за изборите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР