ЦИК беше осъдена от Софийския административен съд по дело, заведено

...
ЦИК беше осъдена от Софийския административен съд по дело, заведено
Коментари Харесай

Ще въведат ли машинното гласуване на следващите избори

ЦИК беше наказана от Софийския административен съд по дело, заведено от някогашния народен представител Мартин Димитров и Петър Славов. Според съда Избирателната комисия би трябвало да вкара машинното гласоподаване до половин година.

„ ЦИК ще извърши решението на съда, когато стане окончателно”.

Това съобщи в ефира на NOVA Александър Андреев, представител на ЦИК.

Според него машинно гласоподаване, „ по този начин както е позволено посредством предишно решение на Върховния административен съд, а точно във всички изборни секции слага редица въпроси”.

Как се гласоподава машинно - вижте в нашата изложба

„ Голяма част от тях са въпроси, които ЦИК не може сама да реши, т.е. е нужна помощта на държавата”, съобщи Андреев. „ Ако приказваме за 12 500 машини, това са 60 тира с машини”.

Решено: Машинно гласоподаване във всяка секция

Машинното гласоподаване или за всички, или няма да има

„ Има към този момент забавяне от 18 месеца от страна на ЦИК във връзка с изпалнението на закона, който е императивен”, съобщи някогашният народен представител Мартин Димитров от „ Демократична България”.

„ За този интервал са нарушили закона към 50 пъти. Убедени сме, че ЦИК нямат предпочитание да вкарват машинно гласоподаване, по тази причина заведохме това дело и го спечелихме. Нека спрат да протакват и да изпълнят закона””, съобщи още Димитров.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР