Цигуларката Бомсори Ким ще се срещне за първи път с

...
Цигуларката Бомсори Ким ще се срещне за първи път с
Коментари Харесай

Цигуларката Бомсори Ким ще свири в София - Култура

Цигуларката Бомсори Ким ще се срещне за първи път с българската аудитория на 30 март. Със Софийската филхармония и под палката на маестро Найден Тодоров тя ще показа Концерт за цигулка на Нилсен, оповестяват от филхармонията.



Във втората част на вечерта в зала " България " ще звучи Реквием на Габриел Форе с присъединяване на Елена Механджийска и Атанас Младенов, както и на хора и оркестъра на Софийската филхармония.

Бомсори е определяна като един от най-динамичните и вълнуващи цигулари през днешния ден. Тя е е първата корейска изпълнителка, подписала извънреден контракт с " Дойче грамофон ".

" Бомсори Ким впечатли света, откакто безусловно опустоши конкуренцията и завоюва награди на няколко от водещите международни състезания, измежду които 62-ия интернационален музикален конкурс на ARD, състезанията " Чайковски ", " Кралица Елизабет ", " Ян Сибелиус ", " Джоузеф Йоахим " в Хановер, интернационалният музикален конкурс в Монреал, интернационалният музикален конкурс " Сендай " и 15-ия интернационален конкурс за цигулари на името на Хенрик Виенявски ", описват от Софийската филхармония.

" Тази цигуларка е подготвена на всичко - с виртуозност, наличие, изясненост и топъл, богат звук, Бомсори умее да прави всеки миг неин личен ", написа Crescendo Magazine.

Този сезон й предстоят изяви с Нюйоркската филхармония и Яп ван Зведен, турне с Ротердамския филхармоничен оркестър и Лахав Шани, концерти с Кралския филхармоничен оркестър и Василий Петренко, с Националния оркестър на Уелс на Би Би Си и Райън Банкрофт, дебютира и със Симфоничния оркестър на Барселона и Оркестъра на Гулбенкян

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР