Цигари без бандерол за над 920 хиляди лева откри полицията

...
Цигари без бандерол за над 920 хиляди лева откри полицията
Коментари Харесай

Нова акция срещу контрабандата: Откриха цигари за над 920 хиляди лева в София

Цигари без бандерол за над 920 хиляди лв. откри полицията при обиск на склад в столичния квартал Кремиковци. Кутиите са били скрити в палета с дървен материал. В началото на месеца, цигари укрити по същия метод бяха открити на пристанището в Бургас. Версията на проверяващите е, че стоката идва от Русия.

 © фотоси: Министерство на вътрешните работи
В началото на август при митническа инспекция на корабен резервоар, граничната полиция в Бургас открива над 111 хиляди кутии цигари без бандерол, скрити в палета иглолистен материал. Пратката идва от Русия, а получателя е софийска компания.

Седмица по-късно столичната полиция се натъква на друга огромна партида противозаконни цигари. В хале в квартал Кремиковци са открити близо 123 хиляди кутии за над 922 хиляди лв.. Отново са скрити в дървен материал.

ст. комисар Ивайло Иванов - шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Начинът на укриването е, че самите дъски са издълбани, най- евентуално на фреза, в тях са били открити цигари без акцизен български бандерол. Марката е " Реджина ". След това дъските са били покрити с еднакъв фурнир, който да заличи тази намеса върху дъските. Георги Чинев - областен прокурор на Бургас: Установените обстоятелства стимулират извод, че фактически е налице канал за контрабандни цигари. ст. комисар Ивайло Иванов - шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Д а се надяваме, че с тези наши сполучливи дейности сме прекратили неговата активност.
Разследващите са открили получателя на пратката в България,но към момента няма арестувани. Според полицията, цигарите не са познати на българския пазар и най-вероятно са предопределени за още един експорт. Общата стойност на откритата стока без бандерол в София и Бургас е близо 2 милиона лв..
 Контрабандни цигари за над 900 000 лева откриха в София Контрабандни цигари за над 900 000 лева откриха в София
Над 120 000 кутии цигари са открити при спецакция на територията на София. В интервенцията са взели участие чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и ГДГП.
  При спецакция в Бургас: Заловиха контрабандни цигари за близо 1 милион лв. При спецакция в Бургас: Заловиха контрабандни цигари за близо 1 милион лв.
Контрабандни цигари за 830 000 лв. откриха при взаимна акция бургаски митничари и чиновници на ГДБОП. Стоката е била извънредно майсторски замаск...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР