Циганското лято отказва да си отиде, но ако все пак

...
Циганското лято отказва да си отиде, но ако все пак
Коментари Харесай

Какво да правим този уикенд ?

Циганското лято отхвърля да си отиде, само че в случай че въпреки всичко имате някой свободен час в запълнения с разходки график, ето и няколко хрумвания, с които да съчетаете потребното с приятното.

18 октомври, петък

Ако още не сте съумели да разгледате изложбата с илюстрации от Ясен Гюзелев по Жул Верн и А. С. Пушкин , към момента имате тази опция до 26 октомври. Малко преди формалното ѝ разкриване, Гюзелев беше почетен с приз за илюстрациите си към „ Пътешествие до центъра на Земята “ от Жул Верн по поръчка на испанското издателство “Vicens Vives”. Лимитираните цифрови репродукции на включените в двете книги илюстрации от Ясен Гюзелев са изложени за продажба в изложба „ Арте “ (ул. Бузлуджа 31), както и истинските илюстрации от „ Пътешествие до центъра на Земята “ и няколко от оригиналите на „ Дама Пика “.

 Ясен Гюзелев илюстрации Галерия Арте / Ясен Гюзелев

В последните дни на фестивала, който среща двете ни обичани изкуства – киното и литературата – не пропускайте да гледате някой от хитовите заглавия на CineLibri . Жулиет Бинош в „ Двойствен живот “ и „ Тази, която не съм “, „ Казандзакис “ за огромния гръцки публицист, новия филм на режисьора Роман Полански „ Офицер и разузнавач “ или „ Закуска на Плутон “ с хамелеона Килиън Мърфи – побързайте преди билетите да са свършили, а за цялостната стратегия кликнете на cinelibri.com!

 кино Cinelibri

19 октомври, събота

Паламуд, миди, стриди, чорба от омар, рибни бургери, сашими, раци, октоподи – по закон уикендът би трябвало да стартира вкусно, тъй че в случай че сте фенове на морската храна и към момента не ви е напуснало лятното въодушевление, вторият Бакхус Fish Fest ще глези небцето през цялата събота и неделя. Рибният фест няма да разочарова и с напитките и музикалната си стратегия, по тази причина се запасете с билети от bilet.bg (5 лева за един ден, 8 лева за два) и се насочете към Пазар Ситняково.

 риба ThinkStock/Guliver

Съботната вечер пък идва с нежния глас на българската музика – концертът на Белослава в Sofia Live Club идва с есенен заряд, с лъх на обич и нови музикални изненади. Певицата ще показа новите си планове, само че няма да пропусне да зарадва най-верните си фенове и с обичаните остарели части. Вратите отварят в 21:00, а началото е в 23:00 с билет от 20 лева от мрежата на Eventim (или против 25 лева на входа).

 Белослава Личен списък

20 октомври, неделя

И този месец обичайният Фермерски пазар се разполага в неделя на ул. Оборище, зад храм-паметника Александър Невски, с цел да показа познати и нови производители от цялата страна с най-хубавото от продукцията им за сезона. От 11:00 до 18:00 може да напазарувате, а в програмата има също арт зона и козметика, обичаи и занаяти, музика, тематични работилници за дребни и огромни.

 фермерски пазар Хранкооп София

Какъв по-хубав метод за край на уикенда от Кино в неделя ? В Кино Култура (ул. Сан Стефано 22) тази седмица не пропускайте кино лентата на режисьора Станислав Дончев „ Писма от Антарктида “ с присъединяване на Ирмена Чичикова. Началото е в 19:00, само че местата са лимитирани, по тази причина побързайте да си вземете билет против 12 лева, който включва и чаша вино от специфичната селекция на бара.

 Писма от Антарктида Лента/NOVA

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР