Циганският въпрос е изключително дълбочинен и многопластов, той е от

...
Циганският въпрос е изключително дълбочинен и многопластов, той е от
Коментари Харесай

Ген. Шивиков: Проблемът с гетата е цирей, който расте от ден на ден

Циганският въпрос е извънредно дълбочинен и многопластов, той е от последните 30 години. Проблемът с гетата е абсцес, който от ден дневно пораства. Всеки сходен случай ескалира и ще избухне голям прелом в обществото, в случай че нашите политици не вземат ограничения. Това съобщи в "Офанзива с Любо Огнянов " военачалник Димитър Шивиков, някогашен шеф на 61-ва бригада от Българската войска, за покачването на напрежението в обществото след побоя на двама роми над командос във Войводиново.

"Без персонални нападки, те да сядат, канят наложително хора като господин Живков, а не всякакви барони, царе и папи от същия етнос, които паразитират върху този етнос, и да стартират тези промени - нужно е време, от през днешния ден до на следващия ден няма да стане ", добави военачалник Шивиков.

Той удостовери, че командосът евентуално ще бъде изписан от болничното заведение в сряда. На въпрос дали версията за приложимост на алкохол от страна на ефрейтора, която засегна предходният посетител Райко Живков, генералът сподели: "Аз съм отвън дейна работа, работя в частна компания, има досъдебно произвеждане, правят се следствени действия. Вчера на митинга във Войводиново попитах: "Колега, има ли алкохолна проба и какви са резултатите. " Отговориха ми, че има и пробите са негативни, в това число и на двамата нападатели ", съобщи генералът.

"Какво има на видеозаписите, кой съм аз да ми дават - само че аз се поверявам на оповестеното във Facebook от фамилията с ужасяващата панорама по какъв начин двамата бабаити ритат във главата ефрейтора Митов ", сподели Димитър Шивиков.

По въпроса за ромите, той посочи, че "когато са откъснати от своята естествена среда, тези хора се приучават да живеят с общоприетите порядки в обществото. Онази стратегия от това време завърши с тоталната смяна в българското общество и те си продаваха жилищата и се връщаха в гетото ", напомни той.

"Търпението на народа е на ръба си, усетих го през вчерашния ден на митинга - възрастни хора идват да ми целуват ръцете: кой съм аз? ", предизвести военачалник Шивиков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР