Цигани с незаконни къщи прибягват до услугите на скъпи адвокати,

...
Цигани с незаконни къщи прибягват до услугите на скъпи адвокати,
Коментари Харесай

Цигани спасяват незаконните си къщи с адвокатски трикове

Цигани с противозаконни къщи прибягват до услугите на скъпи юристи, с цел да ги спасят от срутване. За непредвидените спънки в битката със строителството отвън закона през днешния ден описа кметът на "Северен " в Пловдив - Ральо Ралев. Около 16 са жилищните здания, отстранени в поредност от акции в региона, разясни той.

Така да вземем за пример по южния тротоар на ул. "Дилянка " към този момент всичко е разчистено, следващата година багерът ще бута и по северния тротоар, където цяла редица къщи към този момент са с констативни актове и заповеди. В тази зона е и къща, набелязана за срутване след дефинитивно и неподлежащо на обжалване определение на Върховен административен съд.

"Намери се една пловдивска съдийка, която все пак ме спря. Аз обаче не се тормозя и ще продължа напред ", разяснява Ралев, представен от Plovdiv24.

По думите му в махалата съвсем няма къща, която да е избрана за срутване и за нея да не е подадена тъжба в Европейския съд по правата на индивида, само че от Страсбург до момента не са спрели пловдивската администрация.

"Няма да допуснем страната да бъде наказана поради някое наше деяние. Премерваме всички стъпки, убеждаваме се, че сме прави, изчакваме потвърждения и зелена светлина от всички институции, в това число и от Страсбург ", разказа процеса районният кмет. След това на ромите, които нямат опция, се предлага общинско жилище или краткотрайно обществено жилище. И тук е другият удивителен за администрацията миг.

"Има случаи, при които ромите употребяват доста скъпи юристи, които ги поучават да не подписват, да не подават молби, да споделят, че не схващат български, не могат да четат. Използват всевъзможни похвати и способи ", учуден разкри Ралев. Той обаче е безапелационен, че напролет на 2018-та година събарянето на противозаконни постройки в "Северен " продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР